Vpogled v mladinske selekcije: četrto, sedmo, šesto mesto

Nova Gorica, 17.12.2013

Po jesenskem delu prvenstva

Po zaključenem jesenskem delu prvenstva smo opravili pregled nastopov nekaterih selekcij mladinske šole.

Ekipa mladincev je v 16 članski ligi pod vodstvom trenerja Iztoka Kavčiča jeseni zasedla zelo dobro 4. mesto. Vodijo Domžale s 43. točkami, Gorica pa jih ima 39. Na 18. tekmah so belo-modri 13-krat zmagali in 5-krat izgubili. Tilen Nagode je s 17 zadetki prvi strelec moštva in drugi strelec prvenstva, Blaž Vižintin jih je dosegel sedem, enega manj pa Matija Božič.

Kadeti so jesen zaključili kot sedmi. Zbrali so 28 točk, vodi pa moštvo Olimpije s 45. točkami. Ekipo vodi David Peršič. Na 18 tekmah je zabeležila devet zmag, en remi in osem porazov. Med strelci se je najbolj izkazal Tomi Manfreda z desetimi zadetki. Dva manj je dosegel Ambrož Klančič, šest golov pa je dal Leon Marinič.

V tekmovanju U-15 zahod pa je Gorica med 16. moštvi na šestem mestu. V 17. nastopih so Novogoričani devetkrat zmagali, enkrat remizirali in sedemkrat izgubili. Ekipo s trenerskega položaja vodi Sandi Valentinčič, strelsko najbolj učinkovita pa sta bila Žan Leban ter Jaka Kuraj, ki sta oba dosegla po devet golov. Sedemkrat je zadel Vili Komel.

Spomladanski del prvenstva se bo nadaljeval sredi meseca marca 2014.