Domači poraz proti Crveni Zvezdi

Nova Gorica, 12.02.2014

ND Gorica je klonila z 0:2

Nogometaši ND Gorice so v Športnem parku na trening tekmi gostili evropskega prvaka iz leta 1991 FK Crveno Zvezdo iz Beograda. Moštvo v letošnji sezoni vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanovič, po jesenskem delu prvenstva pa klub zaseda drugo mesto v domačem prvenstvu. 

V Športnem parku so bili boljši igralci iz Srbije, ki so slavili z 2:0. Prvi zadetek je padel v 22. minuti srečanja, ko je zadel Nenad Milijaš po podaji z indirektnega prostega udarca v kazenskem prostoru.

Gostje so do dvojne prednosti prišli v 84. minuti prek strelca Dragana Mrdje, ki je na zelenico vstopil v drugem polčasu. Po podaji v kazenski prostor je z neposredne bližine s strelom z glavo v daljši kot premagal domačega čuvaja mreže Januša Štruklja.

Trener belo-modrih Luigi Apolloni je priložnost tudi tokrat ponudil velikemu številu nogometašev.

To je bila šesta trening tekma ND Gorice v pripravah na spomladanski del sezone. Doslej so Novogoričani dobili dve srečanji (Zadar 3:2, Grobničan 3:2), eno remizirali (Voždovac Beograd 1:1) in tri izgubili (Celje 0:1, Osijek 0:1, Crvena Zvezda 0:2). 

Naslednjo tekmo Novogoričani igrajo v soboto proti Triglavu.

 

ND Gorica : FK Crvena Zvezda 0:2

Strelca: Milijaš 22., Mrdja 84.

ND Gorica: Cacchioli, Širok, Enow, Berardocco, Modolo, Jogan, Lapadula, Vicente, Coda, Misuraca, Finocchio. 

Klop: Štrukelj, Checcucchi, Gigli, Celcer, Favalli, Bazzoffia, Vanin, Mastriani, Boniperti, Vetrih, Bationo, Džuzdanoviuč, Rapaj, Amarachi, Danilevičius. 

 

FK Crvena Zvezda: Bajković, Kelhar, Petković, Nenadič, Dauda, Milijaš, Pečnik, Pavičević, Kasalica, Niković, Kovačević.