Gorica na Friuliju remizirala z Udinesejem

Nova Gorica, 25.02.2014

Za belo-modre je zadel prvi strelec Prve lige Massimo Coda

ND Gorica je v sončnem vremenu gostovala na videmskem stadionu Friuli in proti Udineseju remizirala z 1:1.

Trener belo-modrih Luigi Apolloni se je odločil za preverjeno postavo, od novincev pa je priložnost od prve minute dobil mladi napadalec Filippo Boniperti. Ta je zaigral na levi strani napada in je skupaj z Massimom Codo ter Gianluco Lapadulo tvoril ofenzivno trojico.

Prav nekdanji član Juventusa je imel v 13. minuti lepo priložnost, a je z bližine streljal čez vrata. Zatem je poskušal Amedej Vetrih.

Do vodstva je Udinese prišel po pol ure igre, ko je Brazilec Maicosuel zadel s prostega udarca. Isti nogometaš je v Vidmu že enkrat odločil tekmo med Udinesejem in Gorico, ko je oktobra 2012 dosegel edini gol na tekmi.

V 35. minuti so imeli belo-modri lepo priložnost za izenačenje. Domači vratar Željko Brkić je storil prekršek v lastnem kazenskem prostoru, Gianvito Misuraca pa strela z bele točke ni uspel pretvoriti v zadetek. Brkić je strel ubranil.

Do odhoda na odmor je za Gorico še dvakrat poskušal Boniperti.

V nadaljevanju še naprej zelo solidna igra Gorice. V 11. minuti je Massimo Coda izkoristil podajo Rolanda Vanina in z glavo izenačil na 1:1. Do konca srečanja je bila igra izenačena. Nekaj polpriložnosti so imeli domači nogometaši, izid pa se ni spremenil.  

 

Udinese Calcio : ND Gorica 1:1 (1:0)

Videm - Stadion Friuli, Sodnik: Luka Zufferli (Videm)

Strelci: 1:0 Maicosuel 30., 1:1 Coda 56.

Udinese Calcio: Brkić (od 46. Kelava), Codromaz, Naldo, Gabriel Silva, Jadson, Zielinski, Mlinar, Lazzari (od 58. Rovini), Douglas, Maicosuel, Lopez. Trener: Viviani.

ND Gorica: Cordaz (od 72. Cachioli), Vanin (od 84. Širok), Modolo (od 80. Celcer), Jogan, Favalli, Vetrih (od 77. Johnson), Berardocco, Misuraca, Lapadula, Coda, Boniperti (od 77. Finocchio). Trener: Luigi Apolloni

Na klopi so bili še: Enow, Vicente, Bazzoffia, Danilevičuis in Mastriani