Nocoj ob 20.05 vsi v Športni park!

Nova Gorica, 22.03.2014

 

 

Sobotna tekma v Športnem parku bo prva v nizu treh med ND Gorico in Rudarjem v naslednjih desetih dneh.

Belo-modri imajo na lestvici točko več od Velenjčanov. Prvi medsebojni dvoboj se je avgusta v Športnem parku končal z 1:1, povratni oktobra v Velenju pa z zmago domačih z 2:1.

ND Gorica je spomladanski del pričela z remijem proti Domžalam (1:1) ter zmago v Zavrču (3:1). Na drugi strani je Rudarsprva slavil v Celju z 2:1, nazadnje pa na domačem igrišču ugnal Triglav Kranj kar s 6:1.

Sicer bo to že 61. medsebojna tekma sobotnih tekmecev v Prvi ligi. Doslej so jih 23 dobili Velenjčani, 21 Novogoričani, 17 pa se jih je končalo brez zmagovalca. Gol razlika je 73:72 v korist Gorice.

V domače moštvo se po prestani kazni vračajo Luca Berardocco, Amedej Vetrih in Alessandro Favalli. V trenažnem procesu sta nekaj časa tudi že branilca Abel Gigli in Tine Kavčič, ki sta med zimskimi pripravami trpela zaradi poškodbe.

Za Rudar ne bosta smela nastopiti Denis Klinar in Ivan Knezović. V gostujoči ekipi igrata dva nekdanja nogometaša Gorice, in sicer Rusmin Dedič ter Milan Kocič, nekdanji mladinec belo-modrih.