Odlična popotnica za povratno tekmo! Zmaga v Velenju z 1:0!

Nova Gorica, 26.03.2014

Odločil je Gianvito Misuraca

ND Gorica je na prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije v Velenju po trdi bitki zmagala z 1:0. Mož odločitve je bil v sodnikovem dodatku Gianvito Misuraca.

Po uvodnem zatišju je za Rudar prvi streljal Ivan Firer, žoga pa je zletela čez vrata. Na drugi strani mu je odgovoril Massimo Coda. Novogoričani so delovali čvrsto, nič manj pa v tej prvini igre niso zaostajali domači.

Na levi strani je bil aktiven predvsem Francesco Finocchio, ki je z nekaterimi prodori ogrožal domačo vrsto. Luca Berardocco je v drugem delu prvega polčasa poslal močan strel čez vrata. Najlepšo priložnost pa je imel Massimo Coda, ki je v 45. minuti z bližine zastreljal gostujoče vodstvo.

V nadaljevanju podobna predstava, ki se je nekoliko razživela šele v končnici tekme. Nekaj svežine je v igro belo-modih vnesel Daniele Bazzoffia, a se izid ni spremenil vse do sodnikovega dodatka.

Tedaj se je po kotu in zračni podaji pred golom Rudarja znašel Gianvito Misuraca in zadel za dragoceno zmago Novogoričanov. To je sedmi letošnji zadetek Siciljanca. Šest jih je dosegel v prvenstvu, enega pa sedaj v pokalu.

Ti imajo pred povratnim dvobojem lepo prednost, odločitev o potniku v finale pa bo padla prihodnjo sredo v Novi Gorici.

Statistika - streli 11:12, streli v okvir 4:4, koti 5:5.

 

NK Rudar Velenje : ND Gorica 0:1 (0:0)

Strelec: Misuraca 92.

ND Gorica: Cordaz, Vanin (Širok), Favalli, Jogan,  Berardocco, Modolo, VIcente, Lapadula (Bazzoffia), Coda, Misuraca, Finocchio (Boniperti).