V soboto ob 20.05 primorski derbi na Bonifiki

Nova Gorica, 28.03.2014

Trener Apolloni: ''Ta tekma bo tudi zrelostni izpit.''

Pred vrati je primorski derbi. V soboto ob 20.05 se bosta, tudi pred kamerami RTV SLO 2, pomerili ekipi FC Luka Koper in ND Gorica.

Moštvi sta se v tej sezoni srečali dvakrat. Na Bonifiki je bilo 2:1 za domače, v Športnem parku pa je Gorica slavila s 3:0. V zadnjem obdobju so primorski derbiji polni naboja, ki ga lahko pričakujemo tudi tokrat.

Belo-modri bodo zaigrala brez kaznovanega brazilskega zveznega igralca Bruna Vicenteja, vsi ostali pa so na voljo strokovnemu štabu.

 

Trener ND Gorica Luigi Apolloni pravi:

''Zadnja zmaga nam vliva zaupanje in samozavest. Igrali smo precej dobro. To pravim zato, ker bi lahko zmagali z višjo razliko, saj smo imeli nekatere čiste priložnosti za zadetek. Moramo izboljšati učinkovitost. Kar se tiče pristopa in bojevitosti, pa sem povsem zadovoljen.''

''V soboto pričakujem moško tekmo, ki bo tudi zrelostni izpit. Igrati moramo moštveno. Zagotovo je pred nami zahtevno gostovanje, Koper je zelo trd nasprotnik, ki nas je že premagal. Spustili se bomo v boj in poskušali zmagati. Videli bomo kakšna bo postava. Nekateri morajo nadoknaditi fizično pripravljenost,'' je dejal Novogoriški strateg.

Ob tem je še dodal: ''O povratni pokalni tekmi niti malo ne razmišljamo. Kot sem že večkrat dejal, za nas je najpomembnejša vsaka naslednja tekma. Šele v nedeljo bodo naše misli usmerjene k tekmi z Rudarjem.''