Novogoričani iz Kopra brez točk

Nova Gorica, 29.03.2014

Belo-modri so zaigrali v precej spremenjeni zasedbi

ND Gorica je nekoliko nesrečno klonila na Bonifiki z 0:1. Odločila je 74. minuta in nekoliko vprašljiva sodniška odločitev, po kateri so Koprčani dosegli edini zadetek na tekmi.

Trener Luigi Apolloni je se odločil za precej sprememb v prvi postavi. Po poškodbi se je vrnil branilec Abel Gigli. Od prve minute so zaigrali tudi Tomas Danilevičius, Benoit Bationo in Francesco Finocchio. Massima Code ni bilo v moštvu.

Spremljali smo šahovsko tekmo z majhnim številom priložnosti. V 17. minuti je pri domačih zapretil Jaka Štromajer, na drugi strani mu je odgovoril Gianluca Lapadula. Do priložnosti je zatem prišel Koprčan Goran Galešič, večje nevarnosti za belo-modri gol pa ni bilo.

Do odhoda na odmor sta poskusila tudi Tomas Danilevičius in Amedej Vetrih, vsakič brez uspeha. Posest žoge je bila na strani Gorice, ki pa si izrazite priložnosti ni uspela priigrati.

Drug del je s strelom odprl Francesco Finocchio, ki je poskusil preslabo. V 74. minuti pa je Koper dosegel edini gol na tekmi. Sodnik je podajo Novogoričana lastnemu vratarju ocenil kot namerno (Cordaz je žogo z rokama ujel) , dosodil neposredni prosti udarec, po katerem je Štromajer premagal vratarja Alexa Cordaza.

Tik pred tem sta igro okrepila Gianvito Misuraca (zamenja je Bationa) in Gonzalo Mastriani, ki je nadomestil Gianluco Lapadulo.
Belo-modri so po zaostanku pritisnili z vsemi močmi za izenačenje, Urugvajec Mastriani pa je poskusil v 80. in 90. minuti. Ob koncu je streljal še Finocchio, vselej brez uspeha.

FC Luka Koper : ND Gorica 1:0 (0:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Vinčič (Maribor), Ul (Maribor), Benc (Rače).

Strelec: 1:0 Štromajer (74.).

Luka Koper: Simčič, Šme, Guberac, Ivetić, Galešić (od 90. Gregorič), Halilović, Črnigoj (od 84. Žibert), Hadžić, Palčič, Štromajer (od 77. Pučko), Čovilo.

ND Gorica: Cordaz, Bationo (od 62. Misuraca), Vetrih, Širok, Lapadula (od 71. Mastriani), Finocchio, Jogan (od 79. Boniperti), Favalli, Modolo, Gigli, Danilievičius. Na klopi so bili še: Cacchioli, Celcer, Enow in Bazzoffia.

Rumeni kartoni: Guberac; Modolo, Jogan, Danilievičius.