Druga domača tekma, ki se je končala z 0:0

Nova Gorica, 05.04.2014

Belo-modri so proti Olimpiji osvojili točko

ND Gorica je na domačem dvoboju z Olimpijo iztržila remi brez zadetkov.

V šahovski partiji brez številnih priložnosti bi lahko belo-modri povedli že v 4. minuti. Po domiselno izvedenem prostem udarcu je Gianluca Lapadula zgrešil cilj. Kmalu zatem je zaradi poškodbe igrišče zapustil Bruno Vicente, na njegovo mesto pa je stopil Amedej Vetrih.

V 18. minuti so gostje protestirali po padcu njihovega igralca v domačem kazenskem prostoru, a je sodnik zamahnil z roko. Podobno se je dogodilo tudi na drugi strani, ko je pred vrati Ljubljančanov obležal Lapadula.

V 30. minuti je Massimo Coda močno udaril z razdalje, vendar mimo gola. Najboljši strelec Gorice pa bi lahko postal junak tekme.

V nadaljevanju je imel dva dobra poskusa, ki pa nista prinesla želenega učinka. Sprva je v 68. minuti streljal z razdalje, tik pred koncem pa je z bližine z glavo dobro meril, a se je izkazal Olimpijin vratar Aleksander Šeliga.

Edini pravi strel gostov je Nik Omladič v 62. minuti poslal tik mimo vratnice.

Novogoričani so tako drugič zapored na domačem igrišču zabeležili remi brez golov. Vsi upamo, da se bo gostujoča mreža znova zatresla že v soboto, ko ND Gorica gostuje v Ljudskem vrtu pri Mariboru.

 

ND Gorica – NK Olimpija Ljubljana 0:0

Športni park, sodniki: Bukovec, Kepe (oba Lendava) in Smej (Fokovci).

ND Gorica: Cordaz, Vanin, Favalli, Berardocco (od 83. Finocchio), Modolo, Jogan, Bazzoffia (od 75. Boniperti), B. Vicente (od 12. Vetrih), Coda, Misuraca, Lapadula.

NK Olimpija: Šeliga, Kostić, Trifković (od 62. Eteme), Škarabot, Vukčević (od 85. Čeh), Fink, Omladič, Kapun, Bajrić, Mitrović, Djermanović (od 90. Zorc).

Rumeni kartoni: Modolo, Lapadula; Kapun.