Belo-modri iz Maribora praznih rok ...

Nova Gorica, 12.04.2014

... in z dvema rdečima kartonoma

Dvoboj v Ljudskem vrtu med Mariborom in Gorico je pripadel domačim z 2:0. Dvakrat je zadel Goran Cvijanović. Belo-modri pa so prejeli kar dva rdeča kartona.

ND Gorica je srečanje začela brez kaznovanega Gianluce Lapadule ter poškodovanega Bruna Vicenteja. V napadu sta bila ob Massimu Codi tudi Francesco Finocchio in Filippo Boniperti.

Po mirnem uvodu so imeli zatem nekaj več priložnosti domači. Prvi je poskusil Jean Philippe Mendy, nato Nusmir Fajić z glavo, z razdalje pa je ustrelil Goran Cvijanovič.

Novogoričani so delovali podjetno, z visoko postavitvijo. V 17. minuti je najprej streljal Massimo Coda, zatem pa še Francesco Finocchio. To je bila lepa priložnost za vodstvo belo-modrih.

V 33. minuti je v igri 4:3 Francesco Finocchio sam zaključil čez vrata, čeprav je imel tudi boljše rešitve.  

Maribor je do prednosti prišel v 41. minuti, ko je z okrog 10 metrov zadel nekdanji igralec Gorice Goran Cvijanović.

V nadaljevanju sprva boljša igra Gorice, ki pa se ni odrazila v izrazitih priložnostih. Finocchio je znova sprožil čez vrata.

Tekmo je odločil dogodek v 58. minuti. Medsebojno odrivanje Mendyja in goriškega branilca Marca Modola je sodnik ocenil za najstrožjo kazen za Maribor, Modolu pa je pokazal rdeči karton. Z bele točke je bil uspešen Goran Cvijanović.

Kmalu zatem je v vrstah Gorice Finocchia zamenjal branilec Abel Gigli, krilnega napadalca Bonipertija pa je nadomestil Urugvajec Gonzalo Mastriani. Do zaključka tekme omembe vrednih akcij nismo videli, v zadnjem napadu pa je zaradi domnevno namernega udarca neposredni rdeči karton na presenečenje vseh na stadionu dobil tudi rezervist Daniele Bazzoffia.

Po težkem porazu sledijo tri domače tekme - priložnost za izdatno izboljšanje točkovnega izkupička. Že v sredo proti Celjanom. 

 

NK MARIBOR – ND GORICA 2:0 (1:0)

Strelec: Cvijanović 41., 60./11-m

Izključena: Modolo 60., Bazzoffia 90./oba Gorica

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Filipović, Mertelj, Bohar (72./Vršič), Cvijanović (88./Zahovič), Fajić (80./Tavares), Mendy.

ND Gorica: Cordaz, Favalli, Jogan, Modolo, Vanin, Berardocco, Misuraca, Vetrih (87./Bazzoffia), Finocchio (63./Gigli), Boniperti (68./Mastriani), Coda.

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)