Zadetek Francesca Finocchia za remi v Domžalah

Nova Gorica, 26.04.2014

NK Domžale : ND Gorica 1:1 - spet rdeči karton v taboru belo-modrih

ND Gorica je v Domžalah remizirala z 1:1. Zadel je Francesco Finocchio, Novogoričani pa so znova prejeli rdeči karton.

Belo-modri so nastopili brez Jogana in Modola, osrednja branilca sta bila Kavčič in Gigli. Že v prvi minuti je za Domžale streljal Husmani, a je bil vratar Cordaz na mestu.

Igra se je po tem domačem udarcu razživela, konkretnih strelov pa je bilo le za vzorec. V 20. minuti so domači povedli, ko je po podaji Parkerja zadel Sasha Aneff. Sledil je poskus Majerja, ki ga je Cordaz ujel, za Gorico pa je v 27. minuti sprožil prvi strelec ekipe Massimo Coda.

Novogoričani so imeli več žogo v svoji posesti, konkretnih nevarnih akcij pa si niso pripravili. Do odhoda na odmor so Domžale še dvakrat poskusile, vendar vselej brez nevarnosti.

Drugi polčas sta odprla strela Code na eni in Gorenca Sankoviča na drugi strani.

ND Gorica je do izenačenja prišla v 65. minuti. Iz obrata je zelo lepo zadel Francesco Finocchio. To je bil prvi gol Finocchia za ND Gorico v Prvi ligi.

Vrste belo-modrih so sicer v nadaljevanju tekme okrepili Vetrih, Širok in prav strelec Finocchio. Po dveh poskusih domačih so v zadnjih četrt ure Novogoričani kar trikrat zapretili.

Sprva je streljal Širok, nato je iz zelo ugodnega položaja Vetrih z glavo meril neposredno v domačega vratarja Vidmarja, prav tako z glavo pa je bil nenatančen tudi Kavčič.

V 81. minuti sporna situacija. Po dvoboju le malenkost izven domačega kazenskega prostora je Lapadula padel, sodnik pa na presenečenje mnogih to ocenil za simuliranje, Torinčanu pa pokazal drugi rumeni in s tem rdeči karton.

Do konca tekme sta streljala še Domžalčana Požeg Vancoš in Ožbolt. Ostalo je pri 1:1. To je tretji remi z enakim izidom med tema tekmecema v letošnji sezoni.     

 

NK Domžale : ND Gorica 1:1 (1:0)

Strelca: Aneff 20; Finocchio 65.

NK Domžale: Nejc Vidmar, Žiga Kous, Erik Janža, Kenan Horić, Žan Majer (od 65. Anže Jelar), Zeni Husmani (od 48. Jon Gorenc-Stanković), Rudi Vancaš Požeg, Uroš Korun, Josh Parker, Sasha Aneff (od 74. Alen Ožbolt), Aladin Šišić.

ND Gorica: Alex Cordaz, Ronaldo Vanin, Abel Gigli, Tine Kavčič, Alessandro Favalli, Bruno Leonardo Vicente (od 51. Francesco Finocchio), Luca Berardocco (od 54. Amedej Vetrih), Gianvito Misuraca, Gianluca Lapadula, Massimo Coda, Daniele Bazzoffia (od 76. Matija Širok).