Danes ob 20.05 v Velenju pomemben dvoboj za končno drugo mesto

Nova Gorica, 07.05.2014

ND Gorica brez Lapadule, prenos na RTV SLO 2

V naslednjih dneh ND Gorica igra odločilni tekmi v boju za drugo mesto. Prva bo že nocoj v Velenju, ki se prične ob 20.05 s prenosom na RTV SLO 2. Druga pa bo v soboto v Športnem parku proti ekipi Luka Koper.

Kot rečeno, belo-modri danes ponovno igrajo z Rudarjem. Tekmeca sta se nazadnje udarila v polfinalu Pokala Slovenije, kjer je ND Gorica slavila po ogorčenem boju. Rudar je za Novogoričane zelo zahteven tekmec. Jeseni v prvenstvu je bilo 1:1 in 2:1 za Velenjčane, spomladi pa 0:0.

Na četrti prvenstveni medsebojni tekmi letos bodo belo-modri zaigrali brez kaznovanega Gianluce Lapadule. V kader se vrača Massimo Coda, ki se s prvim strelcem Rudarja Matejem Eterovićem bori za strelsko krono.

Veseli zelo dobra forma krilnega napadalca Filippa Bonipertija, ki je bil ob Amedeju Vetrihu izbran v enajsterico preteklega kroga.

Rudar pričakuje tekmo na krilih štirih zaporednih zmag, Gorica pa je na zadnjih petih tekmah trikrat zmagala in dvakrat remizirala. Velenjčani imajo na lestvici štiri točke več kot Novogoričani.

 

Go-Rud__naslovnica_5_-_veselje.jpg

 

 

Slavje po preboju v finale Pokala Slovenije na tekmi proti Rudarju 2. aprila letos.