V nedeljo ob 17. uri zadnje dejanje tekoče sezone

Nova Gorica, 24.05.2014

ND Gorica gostuje na Areni Petrol v Celju - ob povratku druženje z navijači in podporniki v Športnem parku

V senci pokalnega uspeha se bodo nogometaši ND Gorice v nedeljo ob 17. uri v Celju poslovili od 23. državnega prvenstva Slovenije.

Predvidoma sredi julija bodo že 24. zapored pričeli novo tekmovalno sezono – tudi tokrat v 1. SNL. Gorica tako ob Mariboru in Celju ostaja edina ekipa, ki v najboljšem državnem prvenstvu tekmuje vse od začetka.

Belo-modri bodo zaigrali proti osmo uvrščenemu Celju in lovili svojo 16. sezonsko zmago. Ta bi pomenila končno četrto mesto, ne glede na izid tekme med Zavrčem in Olimpijo, ki bo ob istem času. Belo-modri imajo pred zadnjim krogom sicer dve točki prednosti pred Zavrčem.

Nasprotnika sta se letos srečala trikrat. Vse tri tekme so dobili Novogoričani. Sprva doma z 2:0, nato na Areni Petrol z 1:0, nazadnje pa v Športnem parku s 5:0. V ekipi Gorice zaradi kazni ne bo Alessandra Favallija, Celje pa bo zaigralo brez Andraža Žureja in Matica Žitka.

Videli bomo za kakšno postavitev se bo odločil trener Apolloni, pričakovati pa je nekaj eksperimentiranja.

Kot smo napovedali, ekipo po povratku v Novo Gorico čaka druženje z navijači in podporniki pred domačim stadionom. Spodobi se, da fantje veličastno pokažejo pokal, ki so ga osvojili v sredo.