Ezekiel Henty in Luka Majcen zadela za zmago

Nova Gorica, 29.09.2014

ND Gorica z 2:1 ugnala Krko

ND Gorica je na domačem obračunu s Krko dosegla drugo prvenstveno zmago. Zanjo sta bila uspešna Ezekiel Henty ter Luka Majcen.

Po izenačenem in taktičnem začetku tekme je Gorico v vodstvo popeljal Ezekiel Henty. Mladi Nigerijec je v 24. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, z nekaj sreče pa premagal gostujočega vratarja.

Še pred tem sta za domače streljala Alessio Innocenti ter Amedej Vetrih.  

Novogoričani so zaigrali brez poškodovanih Alena Jogana in Dejana Žigona. Gostje so nevarno zapretili tik pred odhodom na odmor, a je bil Vasja Simčič pazljiv. Dvakrat je za Krko streljal Tomislav Jurič.

Domači čuvaj mreže Vasja Simčič ni mogel preprečiti gostujočega izenačenja, ko je z okrog 16 metrov zadel Josip Fuček. Tekla je 49. minuta.

Do odločitve je prišlo v 77. minuti. V Krkinem kazenskem prostoru je padel Alessio Innocenti, Luka Majcen pa strel z bele točke pretvoril v zmago.

Za belo-modre je prvič zaigral mladi branilec Simone Napoli, v drugem polčasu pa so v igro vstopili Luka Majcen, Tine Kavčič in Amel Džuzdanović.

Prav v zadnjih trenutkih je drugi rumeni karton prejel Innocenti.

 

ND Gorica : NK Krka 2:1 (1:0)

Športni park Nova Gorica, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Kordež (Ravne na Koroškem), Pospeh (Petrovče).

Strelci: 1:0 Henty (24.), 1:1 Fuček (49.), 2:1 Majcen (77., 11-m).

ND Gorica: Simčič, Enow (od 53. Kavčič), Modolo, Vetrih, Makinwa (od 48. Majcen), Napoli (od 72. Džuzdanović), Pasqualini, Henty, Vanin, Innocenti, Venturim.

NK Krka: Pelin, Žižić, Vučkić, Buden, Fuček, Jurić, Palić (od 80. Ihbeisheh), Dežmar, Rašić (od 69. Mojstrovič), Welbeck-Maseko, Kastrevec (od 56. Šaban).

Rumeni kartoni: Napoli, Simčič, Innocenti, Majcen; Fuček, Dežmar.

Rdeč karton: Innocenti (90.).

 

Nekaj o tekmi si lahko ogledate tudi na Uradni Facebook strani ND Gorica (klikni)