Novogoričani na derbiju ostali praznih rok

Nova Gorica, 04.10.2014

Debi za Seada Jakupovića in Danieleja Gragnolija

Primorski derbi je že drugič v letošnji sezoni z minimalnih 1:0 pripadel Koprčanom.

ND Gorica je zaigrala brez kaznovanega Alessia Innocentija ter poškodovanih Dejana Žigona, Stephena Makinwe, Solomona Enowa, Amela Džuzdanovića in Mihe Kokola. Ponovno so bili v kadru kapetan Alen Jogan, Ezekiel Henty in Tine Kavčič. Prvič je za belo-modre tekmo začel Sead Jakupović, na klopi pa je bil drugič tudi mladi Tine Hlede.

Premierna akcija na tekmi je pripadla domačim, a je strel Mateja Pučka vrata Vasja Simčič odbil. Slednji je bil nemočen v 18. minuti ob poskusu Ivice Guberca, ki je dosegel edini gol na tekmi.

Pri belo-modrih so nato poskušali odgovoriti Amedej Vetrih, Denilton Venturim Juniar ter Ezekiel Henty, toda vsakič brez uspeha.

V nadaljevanju je pri gostih namesto Seda Jakupovića vstopil Luka Majcen. V 58. minuti beležimo poskus Marshala Johnsona, nekje na sredini polčasa pa še strela Majcna in Venturima. Sprožil je tudi Henty, zadnja priložnost za izenačenje pa je pripadla Simoneju Napoliju ob koncu tekme. Zadnjih deset minut je v Prvi ligi prvič odigral Daniele Gragnoli.

Tako je ostalo pri zmagi rumeno-modrih.

 

FC Luka Koper : ND Gorica 1:0 (1:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Praprotnik (Ljubljana) in Pavlič (Laze v Tuhinju).

Strelec: 1:0 Guberac (18.).

FC Luka Koper: Hasić, Hadžić, Blažič (od 59. Šme), Gregorič, Ivetić, Guberac, Žibert, Pučko, Palčič (od 65. Srečković), Črnigoj (od 90. Štulac), Štromajer.

ND Gorica: Simčič, Širok, Pasqualini, Johnson (od 79. Gragnoli), Modolo, Jakupović (od 46. Majcen), Vetrih, Venturim, Henty, Arčon (od 69. Osuji), Napoli.

Rumeni kartoni: Hasić, Guberac, Štromajer; Modolo, Pasqualini, Napoli, Osuji.