Prva gostujoča zmaga letos

Nova Gorica, 19.10.2014

Gorica premagala Radomlje s 3:0

ND Gorica je v Domžalah s 3:0 ugnala Radomlje in tako z lepo popotnico vstopa v teden, v katerem jo čakata dve novi pomembni tekmi – v sredo prvi pokalni četrtfinale z Luko Koprom v soboto pa prvenstveni obračun z Olimpijo.

Belo-modri so začeli podjetno. Že v 7. minuti poskus Deniltona Juniorja, v deveti pa prodor Luke Majcna in avtogol domačega igralca Jureta Balkovca. Novogoričani so vseskozi kontrolirali potek tekme.

Sredi polčasa je streljal Sandi Arčon, do povišanja prednosti pa so gostje prišli v 40. minuti. Po podaji Hentyja je zadel Luka Majcen.

V začetku nadaljevanja nekaj obetavnih napadov za Goričane. Dvakrat se je za strel določil Henty, sledila sta poskusa Johnsona in Majcna. Končni izid je v 62. minuti z glavo postavil Ezekiel Henty.

V 74. minuti bi lahko domači znižali zaostanek. Po igri z roko so imeli na voljo strel z bele točke. Vratar Vasja Simčič pa se je izkazal in strel ubranil.

Pri belo-modrih sta v zadnjih desetih minutah vstopila Amel Džuzdanović in Stephen Makinwa, ki se je vrnil s sanacije stare poškodbe, že pred tem pa tudi Alessio Innocenti.

NK KALCER RADOMLJE – ND GORICA 0:3 (0:2)

Strelci: Balkovec 9./ag, Majcen 41., Henty 62.

NK Radomlje: Andrić; Lidijan, Centrih, Balkovec, Cankar; Zavrl, Cerar (60./Gajič), Snoj, Avbelj; Smrtnik, Stojilković (60/Vrhunc).

ND Gorica: Simčič; Širok, Kavčič, Jogan, Enow; Venturim (65./Innocenti), Johnson, Žigon (84./Džuzdanović), Arčon; Henty (81./Makinwa), Majcen.