V soboto popoldan gostovanje na največjem stadionu v državi

Nova Gorica, 13.03.2015

ND Gorica igra proti NK Olimpiji

V soboto ob 16. uri novogoriške nogometaše na največjem stadionu v državi čaka četrta tekma spomladanskega dela prvenstva.

Tokrat bodo belo-modri zaigrali proti Olimpiji, ki pa bo nastopila brez treh članov začetne postave – Nika Kapuna, Darijana Matića in Šempetrca Mihe Zajca.

Na drugi strani ND Gorica nima kaznovanih nogometašev, tako da bi se utegnil v osrčje obrambne vrste vrniti mladi in nadarjeni Simone Napoli. Videli bomo, ali bo tam prvič letos zaigral tudi kapetan ekipe Alen Jogan. Po tekmi premora je v zvezni vrsti znova pričakovati Amedeja Vetriha.

V ekipi Olimpije je kar precej goriškega pridiha. Njeni člani so nekdanji igralci Gorice: Ezekiel Henty, ki je v Novi Gorici igral jeseni, Aleksandar Rodić, Miran Burgić, ki sta bila člana šampionskih zasedb belo-modrih, Aris Zarifović, vratar Darko Brljak in Matija Škarabot.

V letošnjem prvenstvu sta ekipi odigrali dve medsebojni tekmi. V Stožicah je bilo 0:0, v Športnem parku pa je Olimpija zmagala s 3:0. Zadnja zmaga ND Gorice v Ljubljani je od lanskega maja, ko je bilo 2:0.