Iz Ljubljane praznih rok

Nova Gorica, 14.03.2015

NK Olimpija : ND Gorica 3:1

V Stožicah nov poraz ND Gorice, ki v spomladanskem delu prvenstva ostaja pri eni točki. V moštvo se je po poškodbi vrnil kapetan Alen Jogan.

V začetku tekme so bili podjetnejši domačini, ki so do prednosti prišli na sredini prvega dela igre. Dvakrat je gostujočo obrambo po prekinitvah matiral branilec Nemanja Mitrović.

Belo-modri so potrebovali nekaj minut, da so ponovno stopili skupaj. Poskusil je Solomon Enow, tik pred odhodom na odmor pa je Nabil Taider z razdalje znižal prednost domačih na 2:1. To je bil drugi zadetek tega izkušenega nogometaša v tej sezoni. Podal mu je bočni branilec Solomon Enow.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi. Olimpija je imela pobudo, donedavni član Gorice Ezekiel Henty pa je v 53. minuti zadel za 3:1. Tik pred tem je pri Novogoričanih namesto Amela Džuzdanovića vstopil Dino Martinović.

Od dvojne domače prednosti naprej so tudi belo-modri prikazali nekaj nevarnih kombinacij in zaključkov. V dveh priložnostih se je znašel prav Martinović, poskusil je tudi Blessing Eleke. Moštvo Gorice sta okrepila še Stephen Makinwa in Alessio Innocenti.

Novogoričani se do konca niso predali in v zadnjih minutah pred Vykintasa Slivke, Alessia Innocentija ter Luke Majcna nevarno oblegali domači gol. Rezultat se ni spremenil.

 

NK Olimpija : ND Gorica 3:1 (2:1)

Stadion Stožice, sodniki: Skomina (Koper), Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

Strelci: 1:0 Mitrović (21.), 2:0 Mitrović (24.), 2:1 Taider (45.), 3:1 Henty (54.).

NK Olimpija: Brljak, Lazevski, Mitrović, Delamea Mlinar, Bajrić, Fink, Baskera (od 83. Ivančić), Babić, Vukčević, Henty (od 74. Burgić), Rodić (od 70. Žinko).

ND Gorica: Gallinetta, Enow, Jogan, Palumbo, Širok, Ruggiero (od 70. Makinwa), Taider (od 78. Innocenti), Slivka, Eleke, Majcen, Džuzdanović (od 53. Martinović).

Rumeni kartoni: Henty, Rodić; Enow.