Dino Martinović in Amedej Vetrih za veliko točko proti Celjanom

Nova Gorica, 04.04.2015

ND Gorica : NK Celje 2:2

Novogoričani so v lepi tekmi v deževnem vremenu v Športnem parku remizirali z drugo ekipe lige, Celjem z 2:2. Točko je domačim v zadnji minuti zagotovil Amedej Vetrih.

Belo-modri so pričeli podjetno. Že v 3. minuti je poskusil mladi Nigerijec Blessing Chibuike Eleke. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma, za Celjane pa je prvi streljal Gregor Bajde.

Eleke je nato zopet prišel do strela. Prav Nigerijec pa je po pol ure igre izvedel odličen prodor, ki ga je za vodstvo Gorice zaključil Dino Martinović. To je prvi gol Martinovića po povratku v Novo Gorico.

Toda Celjani so kaj kmalu izenačili, saj je reprezentant Benjamin Verbič zadel po odbiti žogi. Do konca polčasa beležimo še en strel Celjanov.

Zelo razpoloženi Eleke je prvi sprožil tudi v drugem delu. Sledila sta strela branilca Luigija Palumba, nato pa sta poskušala še Alen Jogan in dvakrat rezervist Luka Majcen. Domači so imeli precej več priložnosti, zadeli pa so gostje.

V 83. minuti je z velike razdalje s presenetljivim strelom drugič zadel Verbič. Ta je kmalu zatem stresel še vratnico, a domači se niso predali.

V zadnjem napadu je po podaji Dina Martinovića Amedej Vetrih zadel za veliko točko ND Gorice!

Še nekaj statistike: streli 12:9, koti 6:2, prekrški 12:17.

Pri domačih ni bilo v postavi poškodovanih branilcev Solomona Enowa in Simoneja Napolija. Na klopi je bil prvič spomladi Marshal Mfon Johnson.

 

ND Gorica : NK Celje 2:2 (1:1)

Strelci: Martinović 29., Vetrih 90.; Verbič 34. in 83.  

ND Gorica: Alberto Gallinetta, Lorenzo Pasqualini, Luigi Palumbo, Alexander Caputo, Alen Jogan, Matija Širok, Amedej Vetrih, Dejan Žigon (od 75. Giuseppe Ruggiero), Vykintas Slivka (od 86. Amel Džuzdanović), Blessing Eleke (od 63. Luka Majcen), Dino Martinović. Trener: Cesare Beggi

NK Celje: Matic Kotnik, Tadej Vidmajer, Marko Krajcer (od 65. Matic Žitko), Tilen Klemenčič, Ramon Soria, Yuto Kubo (od 46. Jiri Jeslinek), Igor Jugović, Benjamin Verbič, Blaž Vrhovec, Gregor Bajde, Sunny (od 61. Ivan Lendrić). Trener: Simon Rožman