Na Bonifiki ponovno brez točk za belo-modre

Nova Gorica, 29.04.2015

FC Luka Koper : ND Gorica 2:0

Novogoriškim nogometašem tudi v šesti zaporedni prvenstveni tekmi ni uspelo premagati Koprčanov. Ti so slavili še šestič zapored, tokrat z 2:0. Belo-modri so bistveno več poskušali. Statistika strelov je 12:5 za Gorico.

Po četrt ure igre je za Gorico zapretil Dino Martinović, na nasprotni strani pa mu je dogovoril Domen Črnigoj. Strel je dobro ubranil novogoriški vratar Grega Sorčan, ki je drugič zapored začel tekmo.

Sledila sta dva poskusa Dejana Žigona. Najprej po lepi podaji Luke Majcna, zatem pa še s precejšnje razdalje. Za belo-modre je nato streljal tudi Giuseppe Ruggiero.

Koper je povedel iz svojega drugega udarca na vrata, ko je zadel Jaka Štromajer. Tekla je 41. minuta, gostje pa so še pred polčasom odgovorili s strelom Vykintasa Slivke.

Drugi del igre se je za Gorico začel slabo. Najprej je dobro poskusil Domen Črnigoj, že v drugi minuti pa je po podaji s kota na 2:0 povišal Damir Hadžić.

Belo-modri so nato vse sile usmerili v napad. Tako beležimo strele Slivke, Žigona in mladega Nigerijca Blessinga Elekeja, ki je nadomestil Martinovića.

Nato je igro na sredini namesto Ruggiera okrepil Alessio Innocenti. Merila sta ponovno Žigon in Majcen, ki je bil pri strelu tudi v 84. minuti, a vselej brez želenega uspeha.

Kot zadnji je tik pred iztekom igralnega časa poskusil tudi Innocenti, a se je vratar Kopra Vasja Simčič izkazal.

ND Gorico naslednja tekma čaka že v soboto, ko v Športnem parku gostuje Maribor.

 

FC Luka Koper : ND Gorica 2:0 (1:0)

Strelca: Jaka Štromajer 41., Damir Hadžič 47.

FC Luka Koper: Vasja Simčič, Miha Gregorič, Damir Hadžič, Jan Andrejašič (od 84. Žiga Smrtnik), Matej Palčič, Domen Črnigoj, Patrik Posavac, Marko Krivičić, Dejan Peševski (od 53. Mitja Lotrič), Matej Pučko, Jaka Štromajer (od 73. Goran Galešič). Trener: Rodolfo Vanoli

ND Gorica: Grega Sorčan, Matija Širok, Alen Jogan, Lorenzo Pasqualini, Luigi Palumbo, Giuseppe Ruggiero (od 63. Alessio Innocenti), Vykintas Slivka, Amedej Vetrih (od 80. Marshal Mfon Johnson), Dejan Žigon, Luka Majcen, Dino Martinović (od 55. Blessing Chibuike Eleke). Trener: Cesare Beggi