Nepričakovan poraz pri Radomljah

Nova Gorica, 06.05.2015

NK Kalcer Radomlje : ND Gorica 1:0

ND Gorica je v 32. krogu Prve lige presenetljivo klonila pri Radomljah z 0:1.

Belo-modri so zaigrali s povratnikom Alexandrom Caputom, a brez kaznovanega Matije Široka in poškodovanega prvega strelca Luke Majcna.

Na začetku dvoboja so bili gostje več pri žigi, a brez nevarnih poskusov. Po 18 minutah igre je za domače streljal Luka Vrhunc. Odgovoril mu je Blessing Eleke, a je bil njegov strel nenevaren.

Nato je na sceno stopil novogoriški vratar Grega Sorčan, ki je ubranil kar nekaj nevarnih strelov domačih.

Takoj na začetku drugega polčasa najlepša priložnost za Gorico, a nihče ni uspel zadeti. Nazadnje je streljal Dejan Žigon. Kmalu zatem je igro zaradi poškodbe zapustil kapetan Gorice Alen Jogan. Nadomestil ga je Matteo Boccaccini.

Vykintas Slivka bi lahko v naslednjem napadu žogo boljše zadel z glavo. Namesto Gorice pa so v drugem delu zadeli domači. Anže Zorc je po protinapadu iz izjemnem strelu z razdalje domačim prinesel zmago.

Odgovor belo-modrih je bil medel. Beležimo le dva poskusa Dina Martinovića, tako da se je končalo z bolečim porazom.

 

NK Kalcer Radomlje : ND Gorica 1:0

Športni park, sodniki: Kajtazović, Ajdovec (oba Kranj) in Beton (Cerklje na Gorenjskem).

Strelec: 1:0 Zorc (73.).

NK Kalcer Radomlje: Stergulc, Teinović, Vrhunc (od 86. Avbelj), Vuk (od 75. Stoiljković), Cerar (od 75. Zavrl), Zorc, Perković, Balkovec, Lidjan, Jazbec, Đurković.

ND Gorica: Sorčan, Vetrih, Žigon, Eleke, Napoli, Jogan (od 52. Boccaccini), Ruggiero (od 61. Ferri), Pasqualini, Martinović, Caputo, Slivka.  Na klopi še: Gallinetta, Taider, Enow, Johnson, Innocenti.

Rumeni kartoni: Vrhunc, Zorc, Lidjan; Boccaccini, Slivka.