Zmaga po preobratu, Sandi Arčon zadel dvakrat

Nova Gorica, 30.07.2016

ND Gorica : NK Kalcer Radomlje 2:1

ND Gorica je dobila še drugo letošnjo domačo tekmo. Do zmage je prišla v sami končnici, ko je dvakrat zadel Sandi Arčon. Ta ima na svojem računu že tri prvenstvene zadetke.

Začetek je bil obetaven. Miran Burgič je že v 5. minuti z glavo streljal tik mimo vratnice. Sledili so poskusil Rifeta Kapića, Jake Kolenca in Roka Grudine, ki je prvič v Prvi ligi odigral vseh 90 minut.

Najlepša priložnost v prvem delu je se tik pred odmorom ponudila Burgiču, ki je iz ugodnega položaja ciljal v gostujočega vratarja.

Igra Gorice je bila sicer preveč statična, gostje pa sploh niso bili nevarni.

V drugem delu sprva podobna slika kot v prvem. Beležimo dva strela Kapića in znova lep položaj Burgiča, nakar so v 77. minuti Radomljani po strelu nekdanjega Goričana Marka Nunića z razdalje povedli.

To je predramilo domače, ki so začeli igrati bolj hitro. Najprej sta streljala Dejan Žigon in Tilen Nagode, v 85. minuti pa je z roba kazenskega prostora Sorčan poravnal na 1:1.

Isti nogometaš je v 90. minuti po hitri akciji celotnega napada in lepi  podaji Dejana Žigona zadel za končno zmago.  

Naslednji konec tedna Gorica gostuje v Krškem, čez štirinajst dni pa v Športni park prihaja Maribor.

 

ND GORICA - KALCER RADOMLJE 2:1 (0:0)

Strelca: Arčon 85., 90.; Nunić 78.

ND Gorica: Sorčan, Jogan, T. Kavčič, Celcer, Gregorič, Kolenc (61./Nagode), Grudina, Osuji (68./Arčon), Kapić, Žigon, Burgić (82./Franciosi).

NK Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Jazbec, Karamatič , Anđelković, Barukčić, Šipek (56./Jugovar ), Cerar (72./Gajić), Nunić, Kovjenić , Osmanaj (87./ Jakovljević).

Sodnik: Stanko Glažar (Hajdina)