Gorica gostuje na Bonifiki

Nova Gorica, 25.11.2016

ND Gorica se v okviru 18. kroga Prve Lige Telekom Slovenije odpravlja na obalo, kjer se bo ob 18. uri na stadionu Bonifika na 76. primorskem derbiju pomerila z Luko Koprom.

FC Luka Koper je trenutno na prvoligaški lestvici po točkah izenačen z modro-belimi. Obe ekipi imata po 22 točk, boljša gol razlika Goričane drži pred Koprčani.

Tudi pri obalnem prvoligašu imajo manjšo rezultatsko krizo, saj so v zadnjih štirih domačih tekmah bili kar štirikrat poraženi.

Na prvem medsebojnem srečanju letos smo videli remi. V Novi Gorici je domače v vodstvo povedel Miha Gregorič, ki je proti bivšemu klubu strelsko zelo dobro razpoložen. Na zadnjih dveh tekmah je prav on dvakrat zatresel mrežo kozličkov. Najboljši strelec obalnega prvoligaša Senijad Ibričić je izid izenačil.

Kot smo že omenili, bo to že 76. derbi. Medsebojna statistka pa je skorajda povsem izenačena. Videli smo 27 zmag Kopra, 26 zmag Gorice ter 22 remijev. Gorica je na Bonifiki dosedaj slavila devetkrat.

V taboru vrtnic si želijo ponovitve predstave na tekmi z Olimpijo. Poškodovanih ni, trener Srebrnič pa se zaveda, da jim vreme v preteklih dnevih ponagajalo, a so naredili kar se je narediti dalo. Igralce opozarja, da morajo v tekmo nabrušeni in polni optimizma, saj Koper ocenjuje kot neugodno ekipo z kvalitetnimi posamezniki.

Srečanje bo tokrat nadzirala šesterica, v glavni vlogi bo Dejan Balažič. Prvi oziroma drugi pomočnik sta Tomislav Pospeh ter Dejan Švarc. Mitja Žganec in Asmir Sagrkovič bosta za goloma, četrti sodnik pa Aleksandar Kasapović.

GREMO, GORICA!