Sandi Arčon se seli na Poljsko

Nova Gorica, 10.02.2017

ND Gorica uradno sporoča, da je klub zapustil krilni igralec Sandi Arčon.

26-letni nogometaš bo odslej zastopal barve poljskega Gornika iz Zabrzeja. Trenutno osma ekipa druge poljske lige se lahko v svoji bogati zgodovini pohvali s kar 14 naslovi državnega prvaka in je tako najtrofejnejši klub v državi. Arčon je z Gornik Zabrzejem podpisal 2,5-letno pogodbo.

Doma vzgojeni nogometaš je bil član ND Gorice tudi v mlajših selekcijah. Arčon je sicer v modro-belem dresu debitiral že leta 2009, na tekmi kvalifikacij za Ligo Europa proti finskemu Lahtiju. Med sezono 2012/13 se je preselil v Izrael, kjer je zastopal barve prvoligaša iz Ashoda. Konec poletja 2013 se je vrnil v Slovenijo, eno sezono je nastopal za Koper, nakar je pred sezono 2014/15 znova okrepil vrste ND Gorice.

V letošnji sezoni je odigral vseh 21 tekem Prve Lige TS in skupno zabil 5 zadetkov.

Trener Miran Srebrnič je ob odhodu enega najboljših posameznikov letošnje sezone dejal: “Izgubili smo odličnega igralca, ki je letos zabil kar nekaj pomembnih zadetkov. Naša naloga je, da igralcu omogočimo najboljši možen razvoj, obenem pa moramo poskrbeti, da klub od prodaje nekaj zasluži. Želimo mu vse dobro! Jaz, sodelavci in uprava pa moramo sedaj poiskati zamenjavo v okvirih naših finančnih zmožnosti.”

Klub ob tej priložnosti igralcu želi obilo uspeha v nadaljevanju nogometne kariere.