Gorica zmagala v Krškem!

Nova Gorica, 26.02.2017

Novogoričani so z odliko pričeli spomladanski del prvenstva. V Krškem so slavili z 2:1.

V prvem delu igre enakovredna predstava. Gorica je prvič zapretila v 5. minuti dvoboja, ko je neuspešno meril Rifet Kapić. V 29. minuti beležimo udarec Dejana Žigona. Tudi domači so imeli dva poizkusa.

Novogoričani so do prednosti prišli v 44. minuti. Domačini so pred svojimi vrati podrli Amarachija Osujija. Zanesljiv z bele točke je bil Miran Burgič. To je že njegov osmi gol letos, skupno 44. v dresu Gorice v Prvi ligi.

V nadaljevanju podobna slika. Pri žogi so bili za odtenek več domači, nevarnejši pa so bili belo-modri. Dvakrat je streljal novinec Donatus Edafe, ki je vstopil v 65. minuti, ko je zamenjal še enega novega igralca Andrijo Filipovića.

Domači so izenačili v 82. minuti, potem ko je nespretno posredoval vratar Grega Sorčan.

Toda belo-modri so verjeli vse do konca. Jaka Kolenc je izvajal kot, Rok Grudina pa je vse boljše igre nadgradil s svojim prvencem v Prvi ligi.

Za uvodno zmago čestitamo celotni ekipi. V soboto pa se nam v Športnem parku obeta nogometni praznik. Prihaja namreč vodilna ekipa lige NK Maribor.  

GREMO, GORICA!

 

NK KRŠKO – ND GORICA 1:2 (0:1)
Mensah 82.; Burgič 44./11-m, Grudina 88.

NK Krško: Zalokar, Gorenc, Krajcer, Vuklišević, Šturm, Mujan (71./Mensah), Urbanč, Pavić (52./Sadiković), Gatarić, Škrbić (64./Kramarič), Dangubić.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Jogan, Škarabot, Osuji (79./Nagode), Kapić, Grudina, Žigon (86./Kolenc), Filipović (65./Edafe), Burgić. 

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)