Gorica zmagala v Velenju!

Nova Gorica, 11.03.2017

Na tretji pomladni tekmi je ND Gorica v Velenju slavila s 3:1.

Belo-modri so odlično odprli srečanje. Po neuspelih strelih Matije Bobna ter Amarachija Osuija je že v 8. minuti po podaji Jake Kolenca za 0:1 poskrbel Andrija Filipović. Zadel je z diagonalnim strelom. To je krstni gol mladega Rečana v Prvi ligi.

Novogorčani so po vodstvu igrali suvereno. Na vseh straneh so kontrolirali igro. Domačini so bili brez priložnosti. Do odhoda na odmor so streljali še Rifet Kapić, znova Osuji ter Rok Grudina.

Tik pred odmorom pa po prostem strelu Kapića izjemen gol Mihe Gregoriča za 0:2.

Tudi drugi del so boljše začeli gostje. Kapić, Filipović ter Jaka Kolenc niso bili natančni. Igra je bila povezana, beležimo še strel Burgiča z glavo. Četa Mirana Srebrniča je povsem kontrolirala igro na sredini igrišča in s kombinatoriko domačim ni puščala nobenih možnosti.

V 75. minuti pa trojno vodstvo Gorice. Tilen Nagode je utrpel prekršek pred vrati domačih, Miran Burgič pa je uspešno izvedel strel z bele točke.

Le nekaj minut zatem 11-metovka tudi za Rudar. Uspešen je bil Dominik Glavina, prvi strelec Prve lige.

Gorica je tako še na tretji letošnji tekmo prikazala zelo spodbuden obraz. Igra je imela rep in glavo, kar je za prihodnje tekme zelo pomembno.

Naslednjo tekmo Gorica igra v soboto doma ob 16. uri proti Domžalam. Vabljeni v Športni park!

GREMO, GORICA! 

 

NK RUDAR - ND GORICA 1:3 (0:2) 

Strelci: Glavina 81./11-m; Filipović 8., Kapić 45., Burgič 75./11-m