Nova domača točka

Nova Gorica, 15.04.2017

ND Gorica še naprej nadaljuje niz neporaženosti. Tokrat so belo-modri v Športnem parku remizirali s Celjani, neposrednimi konkurenti v boju za evropsko vstopnico.

Na celotnem srečanju smo videli bolj malo izrazitih priložnosti. Gostje so bili boljši v prvem, domačini pa v drugem polčasu.

Za domače je prvi poskušal Rifet Kapić, toda v 22. minuti so gostje prek Daliborja Volaša povedli. Do odhoda na odmor še dva strela Celjanov, vendar se izid ni spremeni.

Domačini so pravi odgovor ponudili v nadaljevanju. Po podaji Dejana Žigona iz prostega strela je z glavo zadel vse boljši branilec Matija Boben. To je njegov krstni gol v Prvi ligi.

Še pred zadetkom je za Novogoričane poskusil Tilen Nagode, sredi polčasa pa je do priložnosti prišel Amarachi Osuji.

V zaključku srečanja so bili nevarnejši gostje, predvsem strelec Volaš. Nekajkrat se je z zanesljivimi posredovanji izkazal vratar Grega Sorčan.

Izid pa se ni spremenil, kar pomeni, da je Gorica še naprej v zelo dobrem položaju, da si znova izbori nastop v Evropi. Toda do konca prvenstva je še sedem srečanj in na vsakem bo potrebno prikazali odlične predstave.

GREMO,GORICA!

 

ND GORICA – NK CELJE 1:1 (0:1)

Strelca: Boben 55.; Volaš 21.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Kavčič, Celcer , Kolenc, Kapić ( 69./Humar), Osuji, Žigon (79./Marinič), Filipović ( 44./Nagode), Burgič.

NK Celje: Kotnik, Brecl, Hadžić, Travner, Vidmajer, Cvek, Pišek, Požeg Vancaš ( 77./Galešić), Pungaršek ( 73./Lupeta), Cvijanović, Volaš.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)