V Novo Gorico prihaja Krško

Nova Gorica, 21.09.2018

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 22. septembra, odigrali srečanje 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V novogoriški Športni Park prihaja Krško.

Preteklo sezono je bilo Krško manj uspešno od Gorice, ki je osvojila 13 točk več in zaključila prvenstvo na 6. mestu, medtem ko so Krčani pristali mesto nižje. V medsebojnih obračunih je bilo izenačeno, saj so dvakrat zmagali plavo-beli in dvakrat zeleno-beli. 

Štart v novo sezono se ekipi Krškega ni povsem posrečil, saj s 7 osvojenimi točkami zasedajo predzadnje mesto. Začeli so s porazom v Domžalah, kjer so prejeli dva zadetka, dosegli pa niso nobenega. V naslednjem krogu so presenetljivo remizirali proti Olimpiji, s katero so se razšli z najmanj atraktivnim izidom. Sledila sta neodločena rezultata 1:1 z Rudarjem in Celjem, v 5. krogu pa so končno dočakali prvo zmago, ko so bili z 0:1 boljši od Mure. Proti Triglavu so osvojili točko, saj so remizirali z rezultatom 1:1. Aluminij in Maribor sta bila premočna nasprotnika, sedaj pa jih čaka tekma z Gorico. 

Kader Krškega se je med sezonama precej spremenil, zato bomo izpostavili samo najpomembnejše prihode in odhode. Obrambo je okrepil Slavko Brekalo, ki je prišel iz bosanskega prvoligaša NK Vitez. Na posojo je iz Olimpije še drugič zapored prišel obetavni branilec Leo Ejup, zvezno vrsto je utrdil izkušeni Nenad Srečković, za katerim je igranje pri klubih kot so Crvena Zvezda, Koper in Fredrikstad. Na posojo iz HNK Rijeka je prišel mladi Makedonec Milan Ristovski, ki se najbolje znajde na desnem krilnem položaju. Na sredini igrišča v aktualni sezoni nastopa mladi Sandi Ogrinec, ki je kot posojen igralec prišel iz Maribora, omenili pa bomo še zelo izkušenega Daliborja Volaša, ki je v Sloveniji že nosil dres Kopra, Celja, Maribora in Nafte. 

Najodmevnejši odhod je bil prestop Tončija Mujana v Domžale, saj je hrvaški krilni napadalec v pretekli sezoni kazal zelo dobre predstave v dresu Krškega in si prislužil naziv najboljšega asistenta lige. Izkušeni Marko Krajcer si bo odslej služil kruh v Avstriji pri SC Weiz. Centralni branilec Josip Balić je odšel v Azerbajdžan, kjer bo branil barve kluba FK Sabah, k Muri pa je prestopil 24-letni levi bočni branilec Klemen Šturm. 

Ekipi Krškega je v letošnji sezoni uspelo zabiti zgolj 4 zadetke, od tega je 2 dosegel Marco Da Silva, zato bomo pri zeleno-belih izpostavili francoskega veznega igralca. K nuklearcem je prestopil iz ekipe Valenciennes B, v preteklosti pa je igral v elitni francoski nogometni ligi. Ob vstopu v novo tekmovalno sezono je očitno v dobri formi, saj je dosegel polovico ligaških zadetkov Krškega, čeprav to ni njegova primarna zadolžitev na igrišču. Da Silva je eden izmed bolj kvalitetnejših nogometašev v zeleno-belem dresu, zato bodo morali Goričani nanj še posebno paziti. 

Med plavo-belimi bomo tokrat izpostavili prvega asistenta ekipe Uroša Celcerja. Levi bočni branilec je Gorici zvest že 8 sezon in je med najbolj izkušenimi v ekipi. Njegovi predložki v kazenski prostor so pogosto zelo nevarni, dobro pa izvaja tudi proste strele. Letos se odlično znajde v vlogi podajalca za gol, saj ima na svojem računu že 3 pomembne asistence. Trener Srebrnič ga je v aktualni sezoni vselej uvrstil v začetno enajsterico, kar samo po sebi priča o pomembnosti njegovega statusa v moštvu. 

Medsebojnih srečanj Krškega in Gorice ni veliko, saj sta tekmeca odigrala le 12 prvenstvenih dvobojev. Uspešnejši so plavo-beli, ki so vknjižili 6 zmag, 2 remija in 4 poraze. Omeniti velja, da Goričani na domačem terenu na prvenstvenih tekmah proti zeleno-belim še nikoli niso izgubili. 

Trener Miran Srebrnič bo ponovno pogrešal Alena Jogana in Leona Mariniča, ki sta poškodovana. Zaradi prejetega rdečega kartona na pokalni tekmi z ekipo Brd nima pravice nastopa Rok Grudina, počivati pa mora tudi Andrija Filipović, ki je izpolnil kvoto 4 rumenih kartonov. 

Glavni sodnik obračuna s pričetkom ob 18. uri bo Mihael Antić, s strani mu bosta pomagala Jure Praprotnik in Andraž Kovačič, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Asmir Sagrković. Neposredni prenos tekme bo na Planet TV 2. 

 

K.P.