Pred tekmo z ljubljansko Olimpijo

Nova Gorica, 25.09.2018

Nogometaši Gorice bodo v četrtek, 27. septembra ob 20.15, odigrali srečanje 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V Stožicah se bodo pomerili z drugouvrščeno Olimpijo. 

Stanje na lestvici

Trenutno sta tekmeca na lestvici zelo blizu, saj ju loči le 1 točka. Olimpija jih ima ob 5 zmagah, 2 porazih ter 2 remijih 17 in zaseda 2. mesto, plavo-beli so s 16 točkami (4 zmage, 4 neodločeni izidi, 1 poraz) uvrščeni na 3. pozicijo. 

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Na prvem letošnjem medsebojnem obračunu so Goričani osvojili vse tri točke, saj so v Športnem parku slavili zmago z rezultatom 2:0. Srečanje 1. kroga nove tekmovalne sezone sta odločila Žiga Lipušček in Andrija Filipović.

Trener nasprotnika

Ime in priimek: Zoran Barišić

Starost: 48 

Prejšnji klubi: Rapid U19, Rapid Vienna II, Rapid Vienna, Karabükspor

Najvišja točka trenerske kariere: Rapid Vienna

Najljubši igralni sistem: 4-2-3-1

Število tekem na klopi sedanjega kluba: 3

Forma nasprotnika

Po slabšem začetku so se nogometaši iz prestolnice pobrali in so sedaj v odlični formi. Zmagali so na zadnjih 4 tekmah, in sicer z golorazliko 12:2, torej 12 doseženih zadetkov in le 2 prejeta. Med tednom so si zagotovili tudi napredovanje v četrtfinale pokala, ko so z 2-1 ugnali Triglav iz Kranja.

Zadnja tekma nasprotnika

Olimpija je na obračunu z Aluminijem prevladovala na igrišču, a je do svojega prvega zadetka prišla šele po zelo strogo dosojeni najstrožji kazni v 50. minuti srečanja. Izkoristil jo je Vombergar, in s tem dosegel svoj 3. zadetek v sezoni. Naslednjega je zabil le 5. minut kasneje, ko si je izboril prostor v kazenskem prostoru in sprožil diagonalni strel, ki je končal v mreži. Nekaj sekund kasneje se je med strelce vpisal tudi Kronaveter, ki je zadel z glavo. Aluminij je svoj častni zadetek dosegel preko Horvata, ko je v 80. minuti izkoristil 11-metrovko. 

Ključni igralec pri nasprotniku

Ključni nogometaš v ekipi Olimpije je Rok Kronaveter. Vezni nogometaš, ki je pri Zmajih že 4. zaporedno sezono, je zelo pomemben člen na sredini igrišča. Ob vstopu v sezono ni bil v prvem planu Olimpijinega stratega, ko pa je začel dobivati priložnosti za igro, so se rezultati zelenih pričeli dvigati. Sedaj predstavlja nepogrešljiv del začetne enajsterice lanskih prvakov. 

Vroči igralec pri nasprotniku

Najbolj vroč v kadru kluba iz prestolnice je Andres Vombergar. 24-letnik tako kot Kronaveter na začetku sezone ni prejemal veliko priložnosti za igro. To se je spremenilo v 6. krogu, ko je bil umeščen v začetno postavo in dosegel svoj prvi prvenstveni gol v sezoni. Sedaj ima na svojem računu že 4 ligaške zadetke in 2 asistenci, torej se je na zadnjih 4 prvenstvenih tekmah prav toliko krat vpisal med strelce.

Vroči igralec pri ND Gorica

Pri plavo-belih je najbolj vroč Andrej Kotnik. Za mladega vezista je bila tekma s Krškim že 50. v Goriškem dresu. Odigral jo je odlično, saj se je uspešno boril z nasprotnimi igralci, čeprav je bil v nekaterih situacijah povsem osamljen. Prikazal je nekaj izvenserijskih potez in navdušil občinstvo v Športnem parku, ki je spremljalo precej neatraktivno tekmo. 

Medsebojne tekme

Nasprotnika sta v prvi slovenski ligi odigrala 37 medsebojnih srečanj. Uspešnejša je Olimpija, ki je vknjižila 16 zmag, 12 neodločenih izidov in 9 porazov. Ob zadnjem gostovanju v Stožicah je blestel Grega Sorčan, ki je z izjemnimi posredovanji poskrbel, da se je tekma zaključila z rezultatom 0:0. 

Spisek poškodovanih in odsotnih pri ND Gorica

Miran Srebrnič bo zopet pogrešal poškodovana Alena Jogana in Leona Mariniča. Po prepovedi igranja se vračata Rok Grudina in Andrija Filipović.

Delegiranje

Glavni sodnik obračuna bo Andrej Žnidaršič, s strani mu bosta pomagala Davor Brezar in Simon Smej, vlogo 4. sodnika bo opravljal Matej Žunič, dogajanje v kazenskem prostoru pa bosta nadzirala Roman Glažar ter Darjan Kovačič. 

Spremljanje tekme

Neposredni prenos tekme bo na programu TV Slovenija 2. 

Spremembe rezultata ter ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

K. P.