Mladinci visoko slavili, selekciji U17 in U15 poraženi

Nova Gorica, 25.09.2018

Mladinske selekcije ND Gorica so v nedeljo, 23. septembra, odigrale nova srečanja na najvišjem državnem tekmovalnem nivoju. Starejši dečki in kadeti so vknjižili poraz, mladinci pa so se veselili visoke gostujoče zmage.

MLADINCI

Varovance Simona Živca je tokrat čakalo gostovanje v Radomljah, kjer so zabeležili visoko zmago s 0:4, kar pomeni, da so na uvodnih 6 tekmah zbrali 12 točk.

Nedeljski obračun je z golom v 13. minuti odprl Angel Stratorski, ki se je v 41. med strelce vpisal še drugič, ko je uspešno izvedel najstrožjo kazen. V nadaljevanju srečanja, natančneje v 54. minuti je rezultat povišal Goran Trivunović, končni izid dvoboja pa je le dve minuti kasneje postavil Luka Černe, ki je izkoristil še drugo enajstmetrovko na tekmi.

Naslednji dvoboj, nedelja 30. september ob 15.30, Miren, Igrišče Pri Štantu - Gorica : Ilirija Extra-Lux

 

KADETI

Nogometašem selekcije do 17. let tokrat ni uspelo. Plavo-beli so na gostovanju v Radomljah klonili z rezultatom 2:1. Edini zadetek za plavo-bele je dosegel Petkovšek.

Domače moštvo je v vodstvo prešlo že v 5. minuti, ko je zadel Vit Prusnik. Rezultat se do premora ni spremenil. V 57. beležimo povišanje domače prednosti. Zadetek je dosegel Krisitian Resanović Kvas. Končni rezultat srečanja je z najstrožje kazni v 62. minuti postavil napadalec Gorice, Aron Petkovšek.

Naslednja tekma, nedelja 30. september ob 13.30, Miren, Igrišče Pri Štantu - Gorica : Ilirija Extra-Lux

 

SELEKCIJA U15

Novogoričani so gostili nogometaše Olimpije in se z njimi razšli z rezultatom 0:2. Oba zadetka smo videli v drugem delu tekme.

V nedeljo se je v Športnem parku Nova Gorica na igrišču z umetno travo igralo srečanje 7. kroga Lige U15-Zahod. Prvi polčas je minil brez zadetkov, v nadaljevanju pa so na svoj račun prišli gostje, ki so preko Edisa Nuhanovića dvakrat zadeli in Goričanom prizadejali drugi letošnji poraz.

Naslednja tekma, nedelja 30. september ob 15.30, Športni center Vrhnika - Dren Vrhnika: Gorica

 

Foto: Dominik Ivančič

N. B.