Teden začenjamo s Celjem

Nova Gorica, 29.09.2018

Nogometaši Gorice bodo v ponedeljek, 1. oktobra, odigrali srečanje 11. kroga Prve lige TS. V novogoriškem Športnem parku se bodo ob 16. uri pomerili z ekipo Celja. 

Stanje na lestvici

Celjani po 10 odigranih dvobojih zasedajo 6. mesto, medtem ko se Goričani s 17 točkami nahajajo na 3. poziciji. Grofje so vknjižili 2 zmagi, 2 poraza in 6 neodločenih izidov, kar jim je prineslo 12 točk. 

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Prvi letošnji dvoboj je bil zelo razburljiv in privlačen za gledalce, ki so lahko videli kar 4 zadetke. V Areni Z'dežele so povedli domači in na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti. Razliko je znižal Andrija Filipović z zadetkom v 67. minuti, točko pa je Goričanom natančno 20 minut kasneje zagotovil Semir Smajlagić z izjemnim golom z velike razdalje. 

Trener 

Ime in priimek: Dušan Kosič

Starost: 47

Prejšnji klubi: NK Krka, ATUS Ferlach, NK Olimpija, NK Triglav, Slovenija U16, NK Celje.

Najvišja točka trenerske kariere: NK Olimpija

Najljubši igralni sistem: 4-3-3

Število tekem na klopi sedanjega kluba: 44

Forma nasprotnika

Ekipa Celja je na zadnjih 3 tekmah osvojila 2 zmagi in neodločen izid, zato lahko sklepamo, da so v dobri formi. Dobra igra v zadnjih krogih je še posebno očitna, če upoštevamo, da sta omenjeni zmagi edini v letošnji sezoni, saj so imeli do 8. kroga na svojem računu 5 neodločenih izidov in 2 poraza. Celjani letos težko prihajajo do zmag, vendar zelo malo izgubljajo. 

Prejšnja tekma 

V prejšnjem krogu so se rumeni na domačem terenu pomerili z Aluminijem. Srečanje se je končalo z rezultatom 1:1 po dveh zadetkih v zadnji četrtini tekme. Domači so imeli več priložnosti, a so bili pri zaključkih nenatančni. Preglavice jim je povzročal gostujoči vratar, ki jim je ubranil kar nekaj obetavnih strelov. Celjani bi lahko bili še bolj nevarni, a so njihovi igralci v nekaterih obetavnih situacijah slabo reagirali. V 75. minuti je Aluminij dosegel zadetek in prešel v vodstvo. Grofje so začeli izvajati pritisk, ki se je obrestoval v 84. minuti, ko je Požeg Vancaš z malce sreče z glavo zadel za končni rezultat 1:1. 

Ključni igralec

Ključni igralec Celja je Rudi Požeg Vancaš, ki je v aktualni sezoni dosegel že 5 zadetkov, kar ga uvršča na 3. mesto ligaške lestvice strelcev. V ekipi Celja velja za najučinkovitejšega napadalca, saj je dosegel več kot polovico vseh zadetkov. V uvodnih 3 krogih je zabil prav toliko golov, nato je sledil strelski post, sedaj pa se spet prebuja. Na zadnjih 2 tekmah je namreč 2-krat zatresel mrežo nasprotnika. Branilci Gorice bodo morali biti nanj zelo pozorni, saj je plavo-belo mrežo letos že načel. 

Vroči igralec pri nasprotniku

Trenutno je poleg Požeg Vancaša vroč tudi Mitja Lotrič. Napadalec je v letošnji sezoni dosegel 2 zadetka, enega proti Gorici, z drugim pa je Celju priigral zmago nad Rudarjem. Goriški obrambi je na prvem medsebojnem obračunu povzročal precej preglavic, zato mu bodo morali plavo-beli tokrat nameniti več pozornosti. 

Vroči igralec pri ND Gorica

Svoje minute odlično izkorišča Mark Gulič, ki se letos še ni znašel v začetni enajsterici, a ko ga Srebrnič pošlje v igro je vselej nevaren. Proti ekipi Krškega je vstopil v igro v 62. minuti, že 18 minut kasneje pa je z zadetkom poskrbel za zmago plavo-belih. Na obračunu z Olimpijo, ko je na teren vstopil v 87. minuti, je za zelo pomembno asistenco Filipoviću potreboval le dobro minuto. Čeprav letos še ni bil član prve postave, je Gulič pomembno orožje Mirana Srebrniča, saj vedno predstavlja veliko nevarnost za nasprotnikova vrata. 

Medsebojne tekme

Gorica in Celje sta kluba, ki imata status prvoligaša vse od ustanovitve 1. SNL. Posledično je njunih medsebojnih srečanj veliko, odigrala sta namreč že 94 ligaških dvobojev. Uspešnejši so plavo-beli, ki so vknjižili 37 zmag, 29 neodločenih izidov in 28 porazov. Njihova dominacija je bolj očitna v domačem Športnem parku, kjer so zmagali 23-krat, izgubili pa le 9-krat.

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

Med poškodovanimi sta že dalj časa Alen Jogan s poškodbo kolena in Leon Marinič, ki ima poškodovano mečnico. Na spisku sta tokrat tudi Žiga Lipušček in Grega Sorčan, saj so jima zdravniki po pretresu možganov na četrtkovi tekmi v Stožicah predpisali počitek. 

Prepoved igranja zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov bo nastop proti Celju preprečila Urošu Celcerju, ki je v prejšnjem krogu vknjižil svoj 150. nastop v plavo-belem dresu, tekmo prepovedi vodenja moštva s klopi za rezerviste pa je prejel trener Miran Srebrnič, ki je bil ob prvem izenačenju ljubljanske Olimpije zaradi ponavljajočih protestov zoper sodnika poslan na tribuno.

Delegiranje

Glavni delive pravice bo Asmir Sagrković, s strani mu bosta pomagala Tomislav Pospeh in Goran Mikača, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Blaž Kos.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet TV 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

K. P.