Odličen niz kadetov se nadaljuje

Nova Gorica, 16.10.2018

Nogometaši treh najstarejših selekcij nogometne šole ND Gorica so v nedeljo, 14. oktobra, odigrali srečanja 10. kroga prvenstva. Selekciji mladincev in U15 sta izgubili, kadeti pa so znova zmagali. 

MLADINCI

Mladinci so na domačem igrišču klonili proti ekipi Krškega. Tekma se je končala z rezultatom 0:2. 

Slab začetek obračuna, ki je bil odigran v Renčah je bil usoden za plavo-bele, ki so si že v prvem polčasu priigrali zaostanek. V 10. Minuti so prejeli prvi zadetek, ko je mrežo zatresel Gregor Kmetič. Vodstvo gostov je v 29. minuti podvojil Andaž Einsiedler in s tem zapečatil usodo domačih. 

Goričani so se v drugem polčasu trudili izenačiti, a po rdečem kartonu Žige Perhavca v 54. minuti je bila naloga še težja. 

Sodnik je na srečanju pokazal kar 11 rumenih in en rdeč karton. Pri Gorici so porumeneli 4 igralci, dva rumena kartona in posledično izključitev si je prislužil Žiga Perhavec. 

Naslednja tekma, nedelja 21. oktober ob 13.30, Športni park Domžale - Domžale : Gorica

 

KADETI

Varovanci Janija Šturma so na igrišču v Renčah z rezultatom 2:1 premagali ekipo Krškega, in tako nadaljujejo svoj izjemno uspešen niz.

Plavo-beli so srečanje odlično začeli in že v 6. minuti jih je Luka Baruca popeljal v vodstvo. Sledilo je obdobje brez zadetkov in prvi polčas se je končal z rezultatom 1:0.

Drugi del igre se je začel atraktivno, saj so v 60. minuti Goričani svoje vodstvo povečali. Zadetek je dosegel Tjaš Begić. V 72. minuti so Krčani preko Domna Žurja ujeli priključek, a kaj več od tega jim ni uspelo, kar pomeni da se kadetska selekcija v nadaljevanje prvenstva odpravlja z zgolj točko zaostanka za vodilnimi Domžalčani.

Sodnik je pokazal 3 rumene in 1 rdeč karton, pri domačih je porumenel Aron Petkovšek. 

Naslednja tekma, nedelja 21. oktober ob 11.30, Športni park Domžale - Domžale : Gorica

 

SELEKCIJA U15

Za starejše dečke je bila ekipa Ilirije prevelik zalogaj, saj so Ljubljančani zmagali z rezultatom 2:0. 

Mreži sta v prestolnici mirovali do 21. minute, nato pa je za prednost domačih poskrbel Maks Savić. Rezultat se v prvem polčasu ni spremenil, a že v začetku drugega dela tekme se je gostujoča mreža ponovno tresla. Žiga Korošec je rezultat povišal na 2:0 in izkazalo se je, da je s tem postavil končni izid. 

Sodnik je pokazal 7 rumenih kartonov, od tega kar 5 goriškim nogometašem. 

Naslednja tekma, nedelja 21. oktober ob 11.00, Športni park Nova Gorica - Gorica : Koper

 

Foto: Dominik Ivančič

K. P.