Alen Jogan, hvala za vse!

Nova Gorica, 23.06.2019

Dolgoletni kapetan plavo-belih Alen Jogan se je odločil, da zaključi svojo nogometno kariero.

V goriškem dresu je igral 13 sezon in v vseh tekmovanjih zabeležil 279 nastopov, na prvoligaških zelenicah pa je zbral kar 20.885 minut, kar ga uvršča na 3. mesto klubske lestvice. Večjo minutažo premoreta le Miran Srebrnič (35.313) in Florijan Debenjak (23.642).

Jogan je z Gorico osvojil dve lovoriki. Leta 2006 se je veselil naslova državnega prvaka, v sezoni 2013/2014 pa je postal zmagovalec Pokala Slovenije.

Za Gorico je debitiral leta 2005, in sicer 11. septembra na obračunu z NK Maribor, svoj zadnji nastop v plavo-belem dresu pa je vknjižil 25. maja letos proti ekipi Krškega.

V karieri le dve sezoni ni nastopal za novogoriški klub, in sicer ko je med januarjem leta 2009 in junijem 2010 branil barve ljubljanskega Interblocka.

33-letni osrednji branilec se je dlje časa boril s poškodbami in se naposled odločil, da zaključi svojo športno pot: "Moj prvotni plan je bil, da po dolgi in uspešni rehabilitaciji kolena normalno nadaljujem s treniranjem in tako konkuriram za ekipo, obrnilo pa se je popolnoma drugače. Neprestano sem imel težave z mišicami, zato sem treniral na obroke in počasi tudi izgubljal motivacijo. Po tehtnem premisleku sem se odločil, da zaključim kariero. Odločitev pa vsekakor ni bila lahka."

Med vsemi trenutki v plavo-belem dresu so mu v najlepšem spominu ostali naslednji: "V dolgi karieri sem doživel veliko lepih stvari. Izpostavil bi debi v začetni enajsterici na severnoprimorskem derbiju leta 2006, ko smo v Ajdovščini zmagali s 3 proti 1, potem osvojitev naslova prvaka v sezoni 2005/06, dvig pokala za pokalnega zmagovalca v sezoni 2013/14 in zadetek v kvalifikacijah za evropsko ligo proti Moldeju v Gorici. Omenjeni dogodki so mi ostali v najlepšem spominu."

O prihodnosti še ni veliko razmišljal: "Kar se tiče prihodnosti, bi vsekakor rad ostal povezan z nogometom. Zaenkrat je to vse, kar lahko povem."

Nekaj besed je namenil tudi soigralcem in vsem, ki bodo v prihodnosti imeli čast nositi plavo-beli dres: "Mojim sedaj že nekdanjim soigralcem bi rad zaželel srečo v novi sezoni in sporočil, da naj bodo “prava klapa” ter naj naredijo vse, da vrnejo Gorico, kamor sodi, torej v prvo ligo.  Mlajšim pa svetujem, naj na vsakem treningu dajo vse od sebe, ker se morajo zavedati, da so del drugega najbolj uspešnega kluba v državi in na to morajo biti ponosni.”

Športni direktor Miran Burgić je dejal: “V današnjem nogometu, ko je pripadnost do kluba zelo težko najti oziroma jo je vse manj, imajo takšni igralci še toliko večjo vrednost. On je predstavljal še zadnji stik s šampionsko generacijo, ki je serijsko osvojila 3 naslove državnih prvakov, tako da premore ogromno izkušenj, skozi karierio pa je doživel veliko različnih stvari. Bili so lepi časi, bili so tudi malce manj lepi in svoje znanje ter izkušnje bi lahko prenašal in nam bo v veliko pomoč, če bo to prenašal našim mlajšim generacijam v Novi Gorici. Vrata v klubu mu bodo vedno odprta in to bomo poizkušali tudi zelo hitro udejanjit, saj ne želimo ostati zgolj pri besedah.”

 

Besedilo: Kristjan Pahor