Goričani poraženi proti Vojvodini

Nova Gorica, 11.07.2019

Igralci ND Gorica so v soboto, 11. julija, odigrali 3. prijateljsko tekmo v okviru priprav na prihajajočo sezono. V Brežicah so z rezultatom 2:1 izgubili proti ekipi Vojvodine.

Goriški trener je na igrišče poslal enajsterico, ki so jo sestavljali Marjanović, M. Kavčič, Lipušček, Tomiček, Hodžić, Grudina, Jermol, Osuji, Velikonja, Gulič in Volarič. Na svojo priložnost so na klopi čakali A. Marinič, Bičić, Asante, Kolenc, T. Kavčič, L. Marinič, Matič in Leban. 

Nogometaši Vojvodine so odlično začeli tekmo in v 3. minuti povedli. Đuričin je prejel lepo podajo v kazenski prostor in brez težav zabil zadetek.

Isti igralec je zapretil v 16. minuti, ko je po podaji iz kota streljal z glavo, a tokrat ni bil natančen.

Minuto kasneje so igralci Vojvodine lepo kombinirali na robu kazenskega prostora, nato pa je do strela prišel Okeuhi, vendar meril je nenatančno.

Drugi zadetek je padel v 29. minuti. Po podaji iz kota je najvišje skočil Saničanin in žogo z glavo poslal v mrežo.

Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 2:0 v korist srbskega kluba. Goričani so bili v polju enakovreden tekmec, ampak si niso uspeli priigrati resnejših priložnosti. 

Ob začetku drugega dela tekme so v igro vstopili Leon Marinič, Tine Kavčič in Joseph Asante (igralec na preizkušnji). Igro so zapustili Adis Hodžić, Žiga Lipušček in Amarachi Bede Osuji.

V 46. minuti se je izkazal Darko Marjanović, ki je ubranil strel iz neposredne bližine in tako rešil svojo mrežo. 

V 49. minuti je bilo ponovno vroče v kazenskem prostoru plavo-belih. Do žoge je prišel Matić in sprožil proti vratom, tokrat pa je Goričane rešila prečka.

V 55. minuti je poizkusil Rok Grudina. Sprožil je močan strel proti vratom, vendar ni bil dovolj natančen. 

Šest minut kasneje je goriški strateg izvedel skupinsko menjavo. Iz igre so odšli Marjanović, Velikonja, Grudina in Volarič, vstopili pa so Bičić, Matič, Kolenc in Leban.

Zadnjo menjavo je Borivoje Lučić izvedel v 70. minuti, ko je Matijo Kavčiča zamenjal mlajši od bratov Marinič.

V drugi polovici drugega polčasa so plavo-beli pritisnili proti vratom Vojvodine, kar se jim je obrestovalo v 88. minuti. Po podaji iz kota je odlično skočil Tim Matič in z glavo zatresel mrežo.

Srečanje se je zaključilo z rezultatom 2:1 v korist Vojvodine. Goričani so bili skozi celotno srečanje enakovreden nasprotnik, na trenutke celo boljši, vendar so bili nogometaši Vojvodine bolj nevarni.

 

Besedilo: Kristjan Pahor