Plavo-beli uspešni na generalki

Nova Gorica, 20.07.2019

Nogometaši Gorice so odigrali zadnje pripravljalno srečanje pred začetkom sezone 2019/2020. Na generalki so z rezultatom 3:0 premagali Budafoki MTE, moštvo, ki nastopa v 2. madžarski ligi. 

V uvodnih minutah srečanja sta se nasprotnika nekoliko 'otipavala'. Goričani so prevladovali na terenu, a si niso ustvarili resnejše priložnosti.

V 16. minuti je Velikonja prejel visoko globinsko žogo in jo odlično izkoristil. Najprej si je okroglo usnje dvignil čez obrambnega igralca, nato pa rutinirano zatresel mrežo.

V 21. minuti je Osuji preigraval na robu kazenskega prostora, po posredovanju nasprotnikovega igralca pa se je žoga odbila do Mariniča, ki jo je poslal v zgornji desni kot gola. Bolj natančno ne bi mogel meriti.

V 29. minuti so nogometaši Budafokija imeli prvo priložnost na tekmi. Horváth je prišel do strela z glavo, a meril je malenkost mimo vrat.

V 37. minuti je do zelo obetavne situacije prišel Jermol. Po podaji Osujija se je znašel v lepem položaju za strel, a meril je nenatančno.

Le 2 minuti kasneje so plavo-beli izvedli lepo akcijo, ki bi se skoraj končala z zadetkom. Marinič je 'zavrnil' žogo v kazenski prostor, Velikonja jo je pretekel in prepustil Volariču, ki je streljal, a golman je okroglo usnje odbil v vratnico, nato pa ga pobral z golove črte.

Prvi polčas se je končal z izidom 2:0 v korist Gorice. Nogometaši iz mesta vrtnic so bili boljši nasprotnik, prevladovali so na igrišču in bili pogosto nevarni. Igralcem madžarskega kluba niso puščali veliko prostora, zato si le-ti niso uspeli pripraviti skoraj nobene priložnosti.

Drugi del tekme so boljše otvorili plavo-beli in imeli že v 51. minuti lepo situacijo za povišanje vodstva. Osuji je izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora, a meril je malenkost nenatančno, saj je žoga zadela prečko.

V 65. minuti je goriški strateg izvedel množično menjavo. Iz igre so odšli Hodžić, Velikonja, Tomiček, Osuji, Grudina, Jermol in Marjanović, vstopili pa so Bičić, Kolenc, Matič, Gulič, T. Kavčič, Leban in Asante. 

Naslednji so zapretili nogometaši Budafokija. Szabó je prišel v kazenski prostor in s strani močno sprožil, vendar Bičić je bil na mestu. 

Plavo-beli so odgovorili nekaj minut kasneje prek Lebana, ki je z roba 16-metrskega prostora sprožil mimo vrat. 

Nekaj minut pred koncem srečanja je imel lepo priložnost Kolenc. Vezni igralec Gorice je prišel do strela z zelo ugodnega položaja na robu kazenskega prostora, a vratar Budafokija se je izkazal in strel ubranil.

Končni rezultat je minuto pred koncem postavil obrambni igralec madžarskega drugoligaša, ki je po predložku Asanteja poslal žogo v lastno mrežo.

Tekma se je končala z rezultatom 3:0 v korist Gorice. Plavo-beli so bili skozi celoten obračun boljši in nevarnejši nasprotnik. 

 

Budafoki MTE – Gorica 0:3 (0:2)

Lokacija: Kranjska Gora

Strelci: Velikonja (16.), Marinič (21.), ag. (89.)

ND Gorica: Marjanović, Hodžić, Tomiček, Lipušček, M. Kavčič, Grudina, Jermol, Marinič, Osuji, Velikonja, Volarič.

Trener: B. Lučič

Budafoki: Póser, Opavszky, Khiesz, Króner, Margitics, Vass, Veszelinov, Horváth, Micsinai, Fekete, Ihrig-Farkas.

Trener: C. Csizmadia

 

Besedilo: Kristjan Pahor