Naredili smo vse, kar smo si zastavili

Nova Gorica, 22.07.2019

Trener Gorice Borivoje Lučić se je pred začetkom sezone ozrl na potek pripravljalnega obdobja, priprave v Trbižu in stanje v ekipi. 

Goriški strateg se je najprej ozrl na celoten proces priprav in jih ocenil pozitivno: "Priprave so bile po mojem mnenju uspešne, saj smo naredili vse, kar smo si zastavili. Odigrali smo šest prijateljskih tekem z močnimi nasprotniki, tako da smo dobili nekakšno sliko kakovosti ekipe in vsakega posameznika. Če potegnem črto, so bile priprave to, kar smo pričakovali in kar smo si želeli. 

Dober teden pred začetkom nove sezone so se plavo-beli odpravili na štiridnevne priprave v Trbiž. Poleg treniranja in igranja tekem je bilo v ospredju tudi povezovanje moštva: "Tovrstne priprave ekipo zbližajo, ker so igralci cel dan skupaj, se družijo in se pogovarjajo. Doma je to nemogoče, saj pridejo na trening in odidejo vsak po svoje. Za ekipo je bilo zelo dobro, da smo odšli na priprave v Trbiž."

V sklopu zaključnih priprav v Italiji so Goričani odigrali zadnji dve pripravljalni srečanji, na katerih je Lučič dobil odgovore na še zadnja vprašanja pred začetkom prvenstva: "To, kar sem imel v mislih pred odhodom v Trbiž, se je po zadnjih dveh tekmah samo še potrdilo. Ekipa, ki sem jo postavil na tekmi proti Spalu je igrala dobro in tudi z Budafokijem sem na igrišče poslal skoraj isto enajsterico, ki bo najverjetneje začela tudi prvenstvo."

Besedilo: Kristjan Pahor