Rok Ljutić do prve profesionalne pogodbe

Nova Gorica, 07.08.2019

Nogometno društvo Gorica je z Rokom Ljutićem podpisalo prvo profesionalno pogodbo. 

Ljutić še vedno spada med kadete, a je že sedemkrat  igral za mladinsko ekipo. K plavo-belim je prišel pred začetkom lanske sezone, prej pa je bil član Kopra, Divače in Dekanov.  

195 centimetrov visok nogometaš nastopa tudi za slovensko izbrano vrsto. Za selekcijo do 15 let je zbral 2 nastopa in 1 zadetek, za ekipo do 16 let pa je vknjižil 7 nastopov in 1 gol.

16-letni centralni branilec ima na svojem računu dva nastopa na neuradnih tekmah za člansko ekipo. Na dan neuradnega debija je bil star 15 let in 202 dneva, in tako postal najmlajši igralec v zgodovini Gorice, ki je nastopil za člane. 

Ob podpisu pogodbe je športni direktor ND Gorica Miran Burgić dejal: "Rok je igralec, ki kaže izjemen potencial, zato si je pri komaj šestnajstih letih prislužil profesionalno pogodbo. Igra s starejšimi vrstniki za mladinsko ekipo in je zagotovo naložba za prihodnost. Če bo šel njegov razvoj v smeri, ki jo načrtujemo, bo zagotovo kmalu nastopil za člansko moštvo. Pomembno je tudi, da je slovenski reprezentant v svoji starostni kategoriji. Zelo sem zadovoljen, da se je Rok odločil za podpis pogodbe z Nogometnim društvom Gorica, saj so ga v svoje vrste želeli zvabiti številni klubi."