Pred primorskim derbijem

Nova Gorica, 09.08.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 10. avgusta ob 16.30, odigrali srečanje 3. kroga 2. SNL. Na igrišču v Ajdovščini se bodo v primorskem derbiju pomerili z ekipo Kopra.

Prejšnja tekma ND Gorica

Plavo-beli so v 2. krogu v gosteh premagali Dravograd. V prvem polčasu so igrali zelo suvereno in zabili dva zadetka. Velikonja je najprej zadel iz najstrožje kazni, nato pa še izkoristil zmedo v domačem kazenskem prostoru. V drugem delu tekme so Dravograjčani uspeli znižati zaostanek in izvesti kratek pritisk na goriška vrata. Varovanci Borivoja Lučića so se dobro odzvali in z zadetkom Grudine razblinili dvome o zmagovalcu. Gorica je tekmo dobila z rezultatom 1:3.

Začetek prvenstva za Koper

Varovanci Mirana Srebrniča se na prvih dveh prvenstvenih obračunih niso proslavili. Na gostovanju pri novomeški Krki so vodili z dvema goloma razlike, potem pa prejeli dva zadetka in iztržili le točko. Podobno je bilo na srečanju z ekipo Brd. Koprčani so vodili z 1:0, a niso zdržali do konca, saj so prejeli izenačujoči gol in vknjižili točko. Po dveh krogih je Koper uvrščen na 10. mesto.

Prihod Kopra v 2. ligo

Nogometaši z obale so v lanski sezoni nastopali v 3. SNL zahod, kjer so bili jasni favoriti za prvaka. Na koncu so zbrali 11 točk več od drugouvrščenega Tolmina, in tako dokaj gladko napredovali stopničko višje. Zbrali so 23 zmag, 2 neodločena izida in 3 poraze, kar pa nakazuje, da se le niso sprehodili do 1. mesta. Med ključnimi igralci so bili Edi Baša, ki je s 24 zadetki kraljeval na vrhu lestvice strelcev, izkušeni Jaka Štromajer, steber obrambe Damir Hadžić, vezni igralec Stipe Vrdoljak, v drugem delu sezone tudi Ivica Guberac in še nekateri drugi.

Ekipa Kopra v aktualni sezoni

Koprčani so se pred prihodom v 2. ligo okrepili z nekaterimi izkušenimi in kvalitetnimi igralci. Našteli bomo nekaj najbolj prepoznavnih. Desno stran obrambe je okrepil Darko Mišić, ki je prišel iz bosanskega prvoligaškega kluba Zvijezda 09. Vratarsko funkcijo je prevzel Igor Nenezić, bivši član Triglava, Primorja in Kopra. Goran Galešić, ki je nekoč navduševal v plavo-belem dresu, je okrepil vezno linijo kluba z obale. Eno glavnih okrepitev zagotovo predstavlja Dare Vršič, ki je nekdaj veljal za enega izmed najboljših vezistov v 1. slovenski ligi.

Delegiranje

Prvi sodnik srečanja bo Andrej Žnidaršič, s strani pa mu bosta pomagala Dejan Povšnar in Žan Habuš.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Sportklub 1. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor