Na primorskem derbiju poraženi

Nova Gorica, 10.08.2019

Nogometaši Gorice so v soboto, 10. avgusta, odigrali srečanje 3. kroga 2. SNL. Na stadionu v Ajdovščini so proti Kopru izgubili z rezultatom 1:2.

V 6. minuti se je po nesporazumu v domači obrambi sam pred vrati znašel Baša. Njegov strel je zadel prečko, nato pa se je žoga odbila do Galešića, ki je bil v prepovedanem položaju.

V 16. minuti so gostje povedli. Po strelu Galešića z roba kazenskega prostora je Marjanović odbil žogo, nato pa je do nje prišel Baša in jo pospravil v mrežo.

V 27. minuti je Gulič z žogo stekel proti obrambni liniji Kopra, nato pa sprožil strel. Gostujoči vratar je bil na mestu.

Pritisk Gorice se je stopnjeval in nova obetavna priložnost se je zgodila 2 minuti kasneje, ko je Velikonja streljal z glavo. Zopet se je izkazal Nenezić.

V 34. minuti je poskusil Hodžić, a meril je preveč visoko.

Trud Goričanov je bil poplačan v 40. minuti, ko je Velikonja izkoristil najstrožjo kazen, ki jo je priigral M. Kavčič.

Prvi polčas se je končal z rezultatom 1:1. Koprčani so prevladovali v prvi tretjini, nato pa so na plin stopili plavo-beli in po številnih priložnostih v 40. minuti zasluženo izenačili.

Plavo-beli so z napadalno igro nadaljevali tudi v drugem delu tekme. V 48. minuti je bil Volarič zelo blizu zadetka, potem ko je imel na voljo prosti strel z razdalje 25 metrov, a žoga je poletela "za las" mimo vrat. 

Sledil je strel Guliča v 50. minuti, ki pa je bil odmerjen preveč po sredini, zato Nenezić ni imel težkega dela.

V 62. minuti so nogometaši Kopra povedli. Po hitrem protinapadu je z glavo zadel Guberac. 

V 68. minuti je imel Jermol izjemno priložnost za izenačenje, vendar je iz zelo ugodnega položaja streljal čez gol.

V zadnji minuti tekme je Kolenc že premagal vratarja Kopra, a goste je rešil okvir vrat. 

Srečanje se je končalo z rezultatom 1:2 v korist Kopra. Goričani so si priigrali lepo število priložnosti za zadetek, ampak jih niso uspeli izkoristiti in tri točke so odšle na obalo.

 

ND Gorica  – FC Koper 1:2 (1:1)

Mestni stadion Ajdovščina

Sodniki: Andrej Žnidaršič (glavni sodnik), Dejan Povšnar (1. pomoč), Žan Habuš (2. pomoč)

Strelci: Velikonja (40.); Baša (16.), Guberac (62.)

ND Gorica: Marjanović, Hodžić, Lipušček, Tomiček, M. Kavčič, Grudina, Kolenc, Volarič (od 66. Jermol), Marinič (od 57. Colley), Gulič (od 78. Paljk), Velikonja.

Trener: B. Lučić.

Koper: Nenezić, Borna, Cerovec (od 65. Andjelić), Badžim (od 46. Štromajer), Mišić, Vrdoljak, Žužek, Guberac, Vršič, Galešić (od 87. Gajšek), Baša.

Trener: M. Srebrnič

Rumeni karton: Hodžić, Grudina, Paljk; Vršič, Baša

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor