Napovednik za tekmo s Krškim

Nova Gorica, 06.09.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 7. septembra, ob 16. uri odigrali srečanje 7. kroga 2. SNL. Na stadionu v Ajdovščini se bodo pomerili s Krškim.

Stanje na lestvici
Goričani so s 13 točkami na 3. mestu prvenstvene lestvice, medtem ko so Krčani zbrali 10 točk, kar jih uvršča na 6. mesto.

Prejšnja tekma ND Gorica
Plavo-beli so v prejšnjem krogu v izdihljajih tekme prišli do zmage nad Biljami. Prvi polčas niso uspeli najti odgovora na igro nasprotnika, zato so se znašli v zaostanku z 2:0. V drugem delu srečanja so imeli zelo zahtevno nalogo, in sicer najprej izničiti prednost Bilj, nato pa še doseči zmagoviti zadetek. K uspešni izpolnitvi te naloge je zagotovo pripomogel tudi rdeč karton Pušnarja, ki ga je vezist črno-belih prejel v 56. minuti. Varovanci Borivoja Lučiča so začeli izvajati močan pritisk na Lipičarjeva vrata. V 77. minuti je za znižanje zaostanka poskrbel Volarič, tri minute kasneje pa je izenačil Jermol. Pri rezultatu 2:2 se je igra nekoliko umirila in vse je kazalo na to, da si bosta nasprotnika točke razdelila. Za prešerno veselje med navijači goriškega kluba je v zadnjih trenutkih tekme poskrbel Colley, ki je z lepim zadetkom prinesel zmago Gorici.

Prejšnja tekma NK Krško
Krško si je v prejšnjem krogu na domačem terenu privoščilo spodrsljaj. Z rezultatom 0:1 so izgubili z ekipo Brd, ki je takrat bila še brez zmage. Za zmago briškega kluba je s pravim 'evrogolom' poskrbel Darius Daniel Jalinous.

Začetek sezone NK Krško
Krčani so v sezono štartali solidno. Po šestih krogih so z 10 točkami na šestem mestu, kar pomeni, da zanje ni še nič izgubljeno. Vknjižili so 3 zmage, 2 poraza in 1 neodločen rezultat. Premagali so Fužinar, Dekane in Rogaško, klonili so proti ekipi Brd in Krke, točke pa so si razdelili z Radomljami.

Delegiranje
Glavni sodnik srečanja bo Bojan Mertik, s strani mu bosta pomagala Robert Vukan in Eric Herženjak.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos tekme boste lahko spremljali na programu Sportklub 1. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/
 
Besedilo: Kristjan Pahor