Zmaga v Rogaški Slatini

Nova Gorica, 15.09.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 14. septembra, odigrali srečanje 8. kroga 2. SNL. V gosteh so premagali Rogaško z rezultatom 1:4.

Goričani so prvič zapretili v 5. minuti. Osuji je s prostega strela sprožil v okvir vrat, golman pa je žogo odbil v kot.

V 13. minuti so plavo-beli povedli. Gulič je prejel lepo podajo v kazenski prostor, si žogo ustavil na prsih in streljal na gol. Prvi poskus je vratar ubranil, v drugo pa je goriški napadalec zatresel mrežo.

Sledila je igra med obema kazenskima prostoroma, ki ni ponujala veliko priložnosti in napetih situacij. Varovanci Borivoja Lučića so imeli pobudo in bili več pri žogi. Ustvarili so si nekaj polpriložnosti, vendar niso resneje ogrozili vrat nasprotnika.

Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 0:1 v korist Gorice, ki je bila boljši nasprotnik. Nadzorovali so potek srečanja in domačim niso pustili, da bi ogrozili vrata Marjanovića.

V 50. minuti so nogometaši Rogaške izenačili. Jauk je neoviran skočil v kazenskem prostoru in z glavo zadel za 1:1. 

V 53. minuti je bil Lipušček zelo blizu zadetka. Po podaji iz kota je močno streljal z glavo, a ni meril dovolj natančno.

V 59. minuti so Goričani ponovno povedli. Po manjši zmedi v kazenskem prostoru Rogaške se je najboljše znašel Volarič in dosegel svoj tretji zadetek v sezoni.

V 62. minuti so imeli plavo-beli imenitno priložnost. Osuji je imel žogo, med njim in vratarjem pa je stal le en domači branilec. Goriški ofenzivni vezist se je odločil za podajo Colleyu, ki je bil sam na drugi strani, slednji pa ni streljal dovolj dobro, da bi premagal vratarja Rogaške.

V 77. minuti je bil Colley bolj natančen. Prejel je žogo v kazenskem prostoru in z dobro odmerjenim strelom premagal domačega vratarja.

V 83. minuti je Jermol prejel žogo na razdalji enajstih metrov od gola, kjer je bil neoviran. Streljal je proti vratom, žoga pa ni zadela cilja.

Končni rezultat je v izteku sodnikovega dodatka postavil Osuji. Odlično je prebil domačo obrambo, nato pa z lepim strelom zatresel mrežo.

Srečanje se je končalo z izidom 1:4 v korist Gorice. Plavo-beli so bili boljši nasprotnik, priigrali so si več priložnosti in bili bolj odločni v polju. Z zmago so, vsaj začasno (tekma več), skočili na 3. mesto prvenstvene lesvice.

NK Rogaška – ND Gorica 1:4 (0:1)

Nogometno igrišče Rogaška

Sodniki: Marko Lacković (glavni sodnik), Tadej Friš (1. pomoč), Vidko Karmel (2. pomoč)

Strelci: Gulič (13.), Volarič (59.), Colley (77.), Osuji (93.); Jauk (50.)

ND Gorica: Marjanović, Paljk, T. Kavčič, Tomiček, Volarič (od 84. Trivunović),  Lipušček, Kolenc (od 90. Matič), Osuji, Gulič, Jermol, Colley.

Trener: B. Lučić.

NK Rogaška: Vunderl, Štefanc (od 63. Koprivica), Šmigoc, Mraz (od 78. Torra), Ahec, Grošič, Antonić, Jauk, Muzaferović (od 70. Zorko), Panadić, Čuček.

Trener: D. Romih

Rumeni karton: Koprivica, Grošič, Ahec

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor