Zmaga in skok na prvo mesto

Nova Gorica, 12.10.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 12. oktobra, odigrali srečanje 13. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču so premagali Radomlje in skočili na 1. mesto prvenstvene lestvice.

Ekipi sta tekmo začeli previdno, zato v uvodu ni bilo veliko priložnosti. Prva obetavna situacija je nastopila v 9. minuti, ko je Lipušček zelo dobro izvedel prosti strel, vendar še bolj se je izkazal vratar gostov. 

Sledila je igra med obema kazenskima prostoroma, z manjšo terensko prevlado Goričanov. V 31. minuti so nogometaši Radomelj presenetljivo povedli, saj do tedaj niso bili nevarni. Po podaji s prostega strela je z bližine zadel Rok Jazbec.

V 33. minuti je Lipušček streljal z glavo, a ni bil dovolj natančen, da bi resno ogrozil gostujoča vrata.

Prvi polčas se je končal z vodstvom Radomelj. Plavo-beli so imeli večjo posest žoge, a niso bili posebej nevarni. Na drugi strani so Radomljani dosegli zadetek iz njihove edine priložnosti.

Domači so v drugem delu tekme stopili na plin in že v 47. minuti nevarno zapretili. Rok Grudina je prišel do strela z roba kazenskega prostora, ampak ni bil natančen. 

V 52. minuti so odgovorili mlinarji. Po hitrem protinapadu in lepem preigravanju je do strela iz obetavnega položaja prišel Cerar. Meril je mimo vrat.

Nekaj minut kasneje je v kazenskem prostoru padel Matija Kavčič, sodnik pa je upravičeno pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Osuji in izenačil rezultat.

Po doseženem zadetku so plavo-beli še bolj pritisnili na vrata Radomelj in si priigrali nekaj polpriložnosti, a niso resneje ogrozili gostujočega gola.

Za moža odločitve se je ponovno izkazal Luka Volarič, ki je v 89. minuti dosegel zmagoviti zadetek. Po podaji iz kota je z glavo steljal Tine Kavčič, vratar je žogo odbil, nato pa se je na pravem mestu znašel Volarič in zadel za zmago.

Srečanje se je končalo z zmago Goričanov z rezultatom 2:1. Z novimi tremi točkami so se plavo-beli povzpeli na sam vrh prvenstvene lestvice.

ND Gorica – NK Radomlje 2:1 (0:1)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Nejc Kajtazović (glavni sodnik), David Gabrovec (1. pomoč), Boštjan Bezjak (2. pomoč)

Strelci: Osuji (60.), Volarič (89.); Jazbec (31.)

ND Gorica: Marjanović, Lipušček, Tomiček, T. Kavčič, M. Kavčič, Grudina, Kolenc, Hodžić (od 46. Gulič), Volarič, Osuji, Colley.

Trener: B. Lučić.

NK Radomlje: Lojen, Jazbec, Zabukovnik, Varga, Cerar (od 82. Nuhanović), Nikolić, Ahačič (od 72. Gojak), Trdin, Stariha, Vrandečič, Poglajen.

Trener: O. Drobne

Rumeni karton: Colley, Osuji, Volarič; Poglajen

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor