Napovednik za tekmo z Nafto

Nova Gorica, 18.10.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 19. oktobra, ob 18. uri odigrali srečanje 14. kroga 2. SNL. V domačem Športnem parku Nova Gorica bodo gostili Nafto.

Stanje na lestvici
Goričani so z 31 točkami na prvem mestu prvenstvene lestvice. Enako število točk ima Koper, ki zaradi slabše razlike v golih zaseda 2. mesto. Nafta ima na svojem računu 23 točk, kar ji prinaša trenutno 6. pozicijo.

Prejšnja tekma ND Gorica
Na prejšnjem obračunu so plavo-beli v derbiju kroga ugnali tedaj prvouvrščene Radomlje in se povzpeli na vrh lestvice. V prvem polčasu nobena ekipa ni pretirano tvegala, zato ni bilo veliko nevarnih priložnosti. Goričani so imeli manjšo terensko prevlado, vendar niso resno ogrožali nasprotnikovih vrat. Radomljani so iz svoje prve priložnosti na tekmi dosegli zadetek. Jazbec je po podaji s prostega strela nekoliko spremenil smer leta žoge in tako ukanil Darka Marjanovića, ki je ostal brez moči. V drugem polčasu so plavo-beli uspeli priti do izenačenja. V 60. minuti je najstrožjo kazen uspešno izvedel Osuji. Odločitev o zmagovalcu je padla v 89. minuti. V kazenskem prostoru je najvišje skočil Tine Kavčič, vratar je njegov strel ubranil, potem pa se je na pravem mestu znašel Luka Volarič in z bližine poslal žogo v gol.

Prejšnja tekma Nafte
Nogometaši Nafte so v 13. krogu remizirali z ekipo Brd. Srečanje so začeli zelo dobro, saj so že v 6. minuti prek Pakuja dosegli zadetek za vodstvo. Tik pred koncem prvega polčasa so povečali svojo prednost. Tokrat je mrežo zatresel Rebernik. Primorci so zaostanek znižali v 69. minuti, ko je Celcer uspešno izvedel strel z bele točke. Končni rezultat 2:2 je v 89. minuti postavil Musić.

Forma Nafte
V zadnjem obdobju Nafta ni v najboljši formi. Na zadnjih štirih tekmah so zabeležili eno zmago, dva neodločena izida in en poraz. Točke so si razdelili z Brici in Fužinarjem, premagali so Dekane, izgubili pa so proti ekipi Krke.

Prepovedi igranja

Goriški strateg Borivoje Lučić ne bo mogel računati na prvega strelca ekipe Osujija, ker je slednji izpolnil kvoto štirih prejetih rumenih kartonov. V gostujočem taboru bodo pogrešali Marka Maleševića in Vedrana Vinka, ki sta, tako kot Osuji, na prejšnji tekmi prejela četrti rumeni karton v letošnji sezoni.

Delegiranje
Glavni sodnik srečanja bo Aleksandar Matković, s strani mu bosta pomagala Tadej Friš in Vidko Karmel.

Spremljanje tekme
Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Sportklub 1. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba.

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/
 
Besedilo: Kristjan Pahor