Danilo Kovačič, funkcionar

Danilo Kovačič je bil direktor novogoriške igralniško-turistične družbe Hit, ko se je ta konec leta 1993 odločila priskočiti na pomoč nogometu v Novi Gorici. Za predsednika kluba NK Gorica je bil s strani družbe Hit najprej izvoljen Darko Likar, Danilo Kovačič pa je na predsedniško mesto prišel aprila 1996.  

Klub je z imenom Hit Gorica prvič nastopil v spomladanskem delu sezone 1993/94, ko je v slovenski državni ligi zaključil kot peti. V sezoni 1994/95 so bili Novogoričani tretji. Le nekaj tednov potem, ko je bil Danilo Kovačič izvoljen na predsedniško mesto kluba, pa so belo-modri prvič postali državni prvaki Slovenije.  

Kovačič je bil predsednik ND Hit Gorica dve leti, do spomladi leta 1998, ko ga je nasledil Branko Tomažič. V sezoni po osvojenem državnem naslovu je Hit Gorica prvenstvo zaključila na tretjem mestu, enako pozicijo pa je zasedala tudi po sezoni 1997/98.  

Danilo Kovačič je svoje spomine na delovanje v klubu strnil leta 2007, ob 60. obletnici nogometnega kluba Gorica.   

''Spominjam se, da v trenutku, ko so me predstavniki tedanjega NK Gorica prosili, da bi spričo težkih finančnih in kadrovskih težav podjetje Hit prevzelo pokroviteljstvo nad klubom, sem s premislekom in hkrati z zavedanjem velike odgovornosti sprejel izziv. Zavedal sem se, da Goriška potrebuje dober nogometni klub, ki bo upravičil ime Hit Gorica. Pripravili smo sanacijski program, ki je zajemal organizacijske, kadrovske, finančne in marketinške prijeme, ki so kmalu obrodili sadove, saj smo postajali vse bolj uspešni. Po zelo dobrem tretjem mestu v sezoni 1994/95, je naš uspeh izzval predsednika Olimpije, da je prepričal našega tedanjega trenerja Miloša Šoškića in dva najboljša igralca Novico Nikčevića in Branislava Kojičića, da so pred novo sezono prestopili v ljubljanski klub. Bili smo šokirani in dejstvo sprejeli kot nov izziv. V klub smo pripeljali trenerja Milan Miklaviča, k sodelovanju povabili nove igralce in v sezoni 1995/96 prvič osvojili naslov državnega prvaka Slovenije. Zame kot predsednika, za vse v klubu in za mesto Nova Gorica je bil za takratne razmere to zares velik dosežek. Vse skupaj sta zajela vzhičenost in evforija. Nabito pol stadion zadovoljnih ljubiteljev nogometa je pomenil krono našemu uspehu.''