Branko Tomažič, funkcionar

Branko Tomažič je leta 1998 postal predsednik NK Hit Gorica, ki ga je vodil do junija 2001. Sočasno je bil predsednik uprave dolgoletnega glavnega sponzorja kluba, družbe Hit d.d., ki je v času predsednikovanja Branka Tomažiča nogometnemu klubu Hit Gorica posvečala veliko pozornosti in mu nudila izvrstno podporo za vsakoletne uvrstitve v sam vrh slovenske nogometne scene.  

Pod njegovim vodstvom je Hit Gorica v sezonah 1998/99 in 1999/2000 zasedla drugo mesto na lestvici,  v sezoni 2000/2001 pa so se igralci članskega moštva veselili prvega osvojenega Pokala Slovenije.  

Kratek pogled Branka Tomažiča na nogometno dogajanje v Novi Gorici je naslednji:  

''Goriški nogomet spremljam od otroških let, ko je bilo igrišče še v Solkanu. Aktivno sem se vključil v nogomet kot pobudnik vstopa Hita v sponzoriranje nogometnega društva. Kasneje sem sodeloval predvsem pri organiziranju in delovanju društva ter zagotavljanju finančnih virov. Ko govorimo o našem nogometnem društvu, lahko govorimo o zgodbi o uspehu. Le-ta temelji na doslednem izvajanju poslanstva društva, to je vzgoji lastnega kadra in življenju v okviru možnosti. V mandatu mojega predsedovanja smo bili slovenski prvaki v vseh kategorijah, kar je bila posledica našega dolgoročnega in načrtnega dela. Prepričan sem, da bo naš klub tudi v prihodnje deloval po začrtani poti, zato me za njegovo prihodnost ne skrbi.''