Vasja Kruh, zdravnik

V klubsko zgodovino se je z dolgoletnim predanim delom zapisal tudi Vasja Kruh, ki je bil zdravnik kluba do leta 2007, ko se je preselil na slovensko Obalo. V času delovanja pri Gorici je že pred več kot desetletjem postal tudi prvi zdravnik članske državne reprezentance.

Vasja Kruh je pred svojo uspešno poklicno kariero tudi aktivno igral nogomet, in sicer v obdobju ko je tedanji NK Nova Gorica imel svoj dom v Šempetru pri Gorici. Vasja je bil član mladinske ekipe, nato pa se je podal na študij v Ljubljano.

Svoje delovanje pri Goriškem klubu je označil z naslednjimi besedami: 

''Naj povem, da je kar velik del jubilejne dobe ND Gorica vezan tudi na moj doprinos. Pred 45 leti sem začel kot mladinec nato kot zvesti simpatizer, nazadnje pred skoraj 20 leti sem postal zdravnik članske ekipe. Ponosen sem, da sem lahko doživel to svoje sodelovanje, saj sem doživljal številne lepe in pomembne dogodke. Spoznal sem številne dobre igralce in dobre ljudi, kalil in izpopolnjeval sem svoje znanje iz športne medicine in obenem želel biti predvsem prijatelj in človek, na katerega se je lahko vedno vsak obrnil, ko je imel probleme. Tudi če sem moral zaradi poklicne kariere in menjave bivališča zapustiti klub, ostajam njegov večni, iskreni privrženec, ki se bo veselil vsakega novega uspeha in bil pripravljen pomagati.''