Milan Miklavič, trener

Milan Miklavič je nogometaše Hita Gorice vodil v sezoni 1995/96, ko so tedaj po štirih letih odvzeli državni naslov ljubljanski Olimpiji. Miklavič je v Novo Gorico prišel iz Avstrije, kjer se je pred tem večkrat dokazal. Globok pečat je pustil tudi v Kopru, svoj tedanji vrhunec pa je dosegel prav s Hitom Gorico.

Novogoričani so pod njegovim vodstvom igrali klasični sistem igre 4-4-2, ki ni bil preveč atraktiven, a je vseskozi prinašala rezultate. Belo-modri so tedaj postali tako jesenski kot državni prvaki.

Milan Miklavič, foto: Suzana Uršič/Foto atelje Liquid Sky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milan Miklavič, 2001, foto: Suzana Uršič/Foto atelje Liquid Sky

Miklavič je Hit Gorico vodil tudi v jesenskem delu prvenstva 1996/97, ko je s svojimi varovanci zaostal le za Mariborom in Primorjem. Milan Miklavič se je na klop Gorice vrnil v sezoni 2000/01, ko je ekipo prevzel v 11. krogu, odstopil pa je v 25. krogu tedanjega prvenstva. Belo-modri so v tisti sezoni postali pokalni prvaki Slovenije 

Miklavič je sedaj pomočnik selektorja slovenske članske reprezentance Matjaža Keka, v Novi Gorici pa je deloval že v sezoni 1979/80, ko je v tedanji slovenski republiški ligi vodil ekipo Vozil in z njo osvojil končno 7. mesto.