V soboto plavo-bele čaka lokalni obračun z Biljami

Nova Gorica, 05.08.2021

Varovanci Mirana Srebrniča bodo čimprej poskušali pozabiti na nesrečni poraz v Kranju. V soboto, ob 18.30, bo na voljo že nova priložnost za osvajanje točk, saj v novogoriškem Športnem parku gostuje ekipa iz sosednjih Bilj.

To bo šele drugi drugoligaški obračun med Biljami in Gorico. Prvič sta se moštvi srečali 31. avgusta 2019 v Bilah na tekmi 6. kroga.

Takrat so Bilje po prvem polčasu vodile z 2:0, v nadaljevanju pa je takratna ekipa Borivoja Lučića zrežirala popoln preobrat. Za zmago so zadeli Luka Volarič, Nik Jermol in Lamin Colley, slednji je zadetek dosegel globoko v sodnikovem dodatku.

Mlada in samozavestna ekipa Bilj v Novo Gorico prihaja s popotnico minimalne domače zmage nad Ilirijo. Edini strelec na obračunu je bil nekdanji mladinec Gorice Žiga Peršič.

Peršič pa ni edini nogometaš Bilj, ki se je kalil v Gorici. Vratarja Jure Lipičar in Matija Radikon, Mark Brešan, Kosovar Baholli, Matic Sever, pa tudi vezni nogometaš Nik Jermol so v preteklosti vsi nosili plavo-dresi dres.

Je pa tudi v goriškem taboru igralec, ki je nastopal za tokratnega nasprotnika. Nekdanji mladinski reprezentant Abel Marc je vse do letošnjega prihoda h Gorici celotno kariero preživel pri Biljah in bil kljub mladosti eden glavnih elementov zgodovinske uvrstitve Biljencev v drugo ligo v sezoni 2017/18. 

Na tekmi boste prvič po (pre)dolgem času lahko zopet prisostvovali tudi gledalci. Informacije o vstopnicah in pogojih za vstop na stadion sledijo kmalu.