Marinič z zadetkom v izdihljajih obračuna Gorici prinesel zmago na lokalnem derbiju

Nova Gorica, 09.08.2021

Zgodovina se ponavlja. Podobno kot dve sezoni nazaj je Gorica na lokalnem spopadu proti sosedom iz Bilj izgubljala, vendar z željo in borbo prišla do zmage v zadnjih minutah dvoboja.

Plavo-beli so odločni krenili v srečanje in že takoj nakazali, kdo je gospodar novogoriškega Športnega parka. V 4. minuti je tako prvič resneje zapretil Velikonja po dvojni podaji z Luko Vekićem, a je njegov poizkus nekoliko s strani zletel preko gostujočih vrat.

V 6. minuti so Biljenci poskrbeli za zgodnji šok. Po izgubljeni žogi Goričanov na sredini igrišča je sledil hiter protinapad, Matej Žižmond je z globinsko podajo zaposlil Thomasa Bregantija, ta pa je s strelom v bližnji kot premagal Uroša Likarja.

Varovanci Mirana Srebrniča so takoj krenili po izenačenje, v 9. minuti je zopet poskusil Velikonja, zopet pa je njegov strel, tokrat z roba kazenskega prostora, zletel preko gola Jureta Lipičarja, nekdanjega vratarja Gorice.

V prvem delu se je videlo, od kje preti največ nevarnosti za Biljenska vrata Še enkrat več je v 21. minuti poskusil goriški kapetan, tokrat s prostega strela, potem ko so Biljenci igrali z roko, toda žoga je zletela mimo vrat.

Za dobro igro so bili Goričani nagrajeni v 25. minuti. Mevlja je potegnil vse do kazenskega prostora, na levi strani našel vtekajočega Urbančiča, slednji pa je s podajo potleh lepo zaposlil Alessandra Ahmetaja, ki se je na drugi uradni tekmi v plavo-belem dresu razveselil svojega prvega zadetka.

Nogometaši Bilj so bili v prvem polčasu v podrejenem položaju. V 30. minuti se je domačim ponudila nova priložnost. Po prekršku nad Urbančičem na levi strani kazenskega prostora, se je Ahmetaj namesto predložka pred vrata odločil za nizko podajo na 20 metrov, kjer je čakal Matija Širok, njegov močan strel pa ni ogrozil Jureta Lipičarja.

Do polčasa nismo beležili nevarnih poizkusov, podobno je bilo tudi na začetku drugega polčasa, le da je bila slika obratna. Bilje so stopile na žogo in narekovale ritem igre ter v 58. minuti skoraj prišle do drugega vodstva. Po podaji s kota je s strelom z glavo poskušal Kevin Humar in že premagal Likarja, a je plavo-bele na golovi črti rešil Cerovec.

So pa Bilje goriško mrežo zatresle v 70. minuti. Po dveh nevarnih poskusih se je z dvema fantastičnima obrambama izkazal Uroš Likar, a se je žoga odbila naravnost na noge Niku Jermolu, ki je zadel v prazno mrežo in poskrbel za delirij številnih navijačev črno-belih.

Nogometaši Gorice so morali reagirati in čez tri minute se je po dolgi podaji Nejca Mevlje ponudila izvrstna prilika Leonu Mariniču, a iz oči v oči ni uspel premagati v drugem polčasu zelo razpoloženega Lipičarja.

Pisala se je 76. minuta, ko se je v priložnosti znašel tudi Abel Marc, a je bil po grajenju in strelu iz obrata Lipičar ponovno na mestu.

Gorica je zopet prevzela vajeti igre v svoje noge ter Biljence stisnila v lasten kazenski prostor. V 80. minuti je po prenosu žoge z desne na levo stran z močnim strelom srečo poskusil tudi Urbančič, a še enkrat več Lipičar ni imel pretirano težkega dela.

V 84. minuti je po predložku z leve zopet zagrozil Marinič, a v padcu ni uspel premagati biljenskega čuvaja mreže.

Tehtnico na stran Gorice je prevesil rdeči karton, ki ga je že pred tem prejel branilec Bilj Luka Batič. Gorica je z igralcem več dolgo pletla mrežo okoli gostujočih vrat, uspešna pa bila v 87. minuti, ko se je po fliperju pred biljenskimi vrati najbolje znašel Žan Leban in poskrbel za ponovno poravnanje rezultata.

Časa ni bilo več na pretek, Gorica je dobesedno jurišala proti nasprotnikovemu golu, eno zadnjih in najlepših priložnosti pa je zapravil Luka Baruca, ki je po podaji z desne vtekel v kazenski prostor, njegov strel pa so uspeli blokirati nogometaši gostujoče zasedbe in okroglo usnje poslali v kot.

Po kotu pa je v izdihljajih tekme za veselje poskrbel Leon Marinič in z nekoliko srečnim zadetkom Gorici priigral prvo zmago v letošnji sezoni.

 

Foto: Foto Lado