Žiga Podgornik do prve pogodbe

Nova Gorica, 19.08.2021

Na domači tekmi s Fužinarjem bo lahko Miran Srebrnič računal na novo mlado moč v obrambi. Otrok novogoriškega kluba Žiga Podgornik je podpisal prvo pogodbo v svoji karieri.

Mladi, šele 18-letni branilec (letnik 2003) je sicer letos še član mladinske selekcije, a se je v preteklosti že večkrat dokazoval na članskih treningih. 

Najbolje se znajde na položaju desnega bočnega branilca. Je tudi član slovenske reprezentance do 19. leta starosti. Na dosedanji nogometni poti je za mlajše selekcije naše izbrane vrste zbral 22 uradnih nastopov.

''Vesel sem, da mi je klub, za katerega nastopam celo življenje, ponudil priložnost tudi v članski ekipi,'' je povedal Podgornik.

Kar nas najbolj veseli, je dejstvo, da smo dosegli dogovor o sodelovanju z nogometašem, ki že od 6. leta dalje zastopa barve našega kluba. 

''Zelo smo zadovoljni, da smo z Žigo dosegli dogovor,'' je dejal športni direktor novogoriškega kluba Admir Kršič. ''Zaupal je našemu projektu, ne glede na to, da so ga želeli številni drugi zanimivi klubi. S tem je pokazal pripadnost, kar nam veliko pomeni. Verjamemo, da je ta odločitev zanj najboljša. Enako sta prej storila tudi Mark Gomizelj in Miha Žejen. Ti fantje kažejo potencial, na kar bomo bili v prihodnje zelo pozorni. To je znak predvsem za ostale fante, ki se počasi približujejo starosti, ko se bodo začeli dokazovati pri članih, da bo klub imel načrt vključevati čimveč mladih igralcev v trenažni proces prve ekipe.''