V nedeljo v Novo Gorico prihaja Fužinar

Nova Gorica, 20.08.2021

Novogoričane čaka še druga domača tekma v novi sezoni. Po dveh zaporednih zmagah bi plavo-beli radi nadaljevali s pozitivnim nizom, tokrat se jim nova priložnost za osvajanje točk ponuja proti Fužinarji.

Fužinar je po treh odigranih kolih še neporažen. Na prvih dveh tekmah so varovanci Simona Oblaka remizirali pri Brežicah z 1:1 in Krškem z 2:2, prejšnji teden pa je sledila tudi prva zmaga, ko so na domačem terenu z 2:1 ugnali ljubljansko Ilirijo. 

''Vzdušje v ekipi je dobro, trdo treniramo, vidim pa, da so vsi fantje zelo motivirani. To bo zelo pomembno proti Fužinarju, ki je vsekakor kvalitetna ekipa z ambicijo se uvrstiti čim bližje prvi ligi. Na nasprotnika se bomo vsekakor ustrezno pripravili in si kot vedno močno želimo zmage,'' je dejal glavni trener Gorice Miran Srebrnič.

To bo drugi uradni medsebojni obračun med Fužinarjem in Gorico, prvi v novogoriškem Športnem parku. Prvič sta se nasprotnika pomerila v 9. krogu 2. SNL v sezoni 2019/20. V Ravnah na Koroškem je do minimalne zmage z 1:0 prišla Gorica, edini strelec je bil takrat Luka Volarič.

Glavni sodnik nedeljskega obračuna, ki se začne ob 17. uri, bo Amel Begič, pomagala mu bosta Dejan Povšnar in Dejan Švarc, delegat pa bo Marko Hafner.

Cena vstopnic je 10 evrov za odrasle, 5 evrov pa za otroke. Za vstop na stadion je s seboj potrebno imeti potrdila o cepljenosti, prebolelosti ali negativnem testiranju.